©Reuters
©Reuters

Old Firm posle kojeg se trese Ostrvo: Rendžers se dva puta opraštao od titule, pa osvojio bod vredan trona

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.04.24. | 15:01

Spektakularan meč na Ajbroksu završen bez pobednika (3:3), rezervisti doveli atmosferu do tačke ključanja

Zemljotres sa Ajbroksa prodrmao je danas oko 15 časova čitavo Ostrvo, dok je Old Firm još jednom pokazao zašto spada u sam krem fudbalskih rivalstava. Iako se domaćin dva puta opraštao od titule, u haotičnoj atmosferi na svom stadionu je na kraju stigao do boda kojim je zadržao sudbinu u svojim rukama (3:3).

Iako je utakmicu okarakterisanu kao meč sezone dočakao uz etiketu da već sezonama pruža najskromnije partije kada je najbitnije, domaćin je danas demantovao sve kritičare, vratio se iz mrtvih i remijem se zadržao na samo bod zaostatka u odnosu na Seltik, koji ima i utakmicu više.

Izabrane vesti

Zadavao je Seltik danas nemilosrdne udarce najvećem rivalu, međutim u trenucima kada su ih i najvernii navijači otpisali, među izabranicima Filipa Klemona proradio je životinjski instinkt koji je probuduo želju za ostankom u životu zahvaljujući kojem je domaćin stigao do boda vrednijeg od mnogih pobeda.

Trpeli su igrači Rendžersa udarce od prvog sudijskog zvižduka, a već od 21. sekunde su se našli na konpocima, međutim čak ni dva gola zaostatka nisu bila dovoljna da ih nateraju da bace peškir i predaju se. Uspeo je tim sa Ajbroksa da golom Tavernijea iz penala se vrati u život i podgreje atmosferu koju su potom rezervisti oba kluba doveli do tačke ključanja.

Pogodak Abdalaha Sime za 2:2 predstavljao je prvi od dva zemljotresa tokom haosa koji je trajao sedam minuta, a posle kojeg se ne trese samo Ostrvo, već i tlo sa druge strane Lamanša.

Euforično slavlje domaćina trajalo je tek nešto više od 60 sekundi, a prekinuo ga je adut sa klupe gostiju - Adam Ajda. Pogodak Irca bacio je domaćina drugi put u nokdaun, međutim ni drugi put prežaljeni igrači Rendžersa nisu se predali te su za borbeno izdanje u trećem minutu nadoknade nagrađeni bodom koji je golom doneo Matondo.

Pogodak fudbalera iz Velsa, još jednog Klemonovog aduta sa klupe, ispostavio se i kao poslednji danas u Glazgovu, te je Rendžers ostao na bod zaostatka u odnosu na Seltik, uz utakmicu manje, pa će u završnici šampionske trke voditi glavnu reč i imati priliku da, ukoliko se ne spotakne, stigne do titule čekane od sezone 2020/21.

A delovalo je kao da Setik ništa ne može da zaustavi na putu do trijumfa kojim bi prišli trećoj kruni u nizu. Već posle 21 sekunde je Daizen Maeda kaznio konfuziju u odbrani Rendžersa i režirao vođstvo gostiju.

Pogodak Japanca, najbrži ove sezone u Premijeršipu, predstavljao je košmarni početak za domaćina koji je još dugo potom tražio dah. Borili su se igrači Rendžersa grčevito da ne dožive debakl, a niz pretnji izabranika Brendana Rodžersa najzad je doneo promenu rezultata u 34. minutu. Vođstvo gostiju udvostručio je Orajli sa bele tačke i režirao idealan scenario iz perspektive Kelta. Ipak, da Seltik nije jedini akter Old Firma, podsetio je Tavernije iz penala posle samo deset minuta igre u nastavku.

Rutinski realizovana najstroža kazna kapitena Rendžersa ispostavila se samo kao uvod u neverovatnu završnicu susreta iz koje definitivno slađi bod ostaje domaćinu.

ŠKOTSKA 1 – 32. KOLO

Subota

Dandi – Madervel 2:3 (1:0)

/Mekgi 36 , Mekgovan 70 – Gent 79, Ber 81, Ebije 90+3/

Hibernijan – Sent Džonston 1:2 (0:0)

/Kaden 56 – Sidebe 49, Galaher 81/

Kilmarnok – Ros Kauntu 1:0 (0:0)

/Vasel 64/

Livingston – Aberdin 0:0

Sent Miren – Harts 1:2 (0:1)

/Olusanja 68 – Grant 33pen, Mandron 62ag/

Nedelja

Rendžers - Seltik 3:3 (0:2)

/Tavernije 55p, Sima 86, Matondo 90+3 - Maeda 1, Orajli 34p, Ajda 88/



tagovi

ŠkotskaSeltikRendžersGlazgov Rendžers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara