Rendžers nije izdržao japanski udar, Seltiku prvi trofej u sezoni (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.02.23. | 18:15

Dva gola Hjoga Furahašija, uz asistencije Maede i Hatatea. Policajci odgovorili samo jednom preko Morelosa - 2:1

Japanski udar iz prvih 45 minuta velikog škotskog derbija u finalu tamošnjeg Liga kupa bio je previše snažan za Rendžers, koji uprkos odličnoj igri u nastavku nije uspeo da izbegne gubitak prvog trofeja u sezoni. On je zasluženo otišao u ruke Seltika, koji je slavio na Hempden Parku sa 2:1 (1:0).

Utakmica se mogla podeliti u dva dela. Prvih sat vremena Seltik je bio dominantan na terenu, a ostakak meča je protekao u žestokim naletima popularnih Policajaca. U oba gola ekipe Ange Postekoglua u potpunosti su učestvovali japanski igrači. Strelac oba pogotka u 44. i 56. minutu bio je Hjogo Furahaši, kod prvog je asistent bio Daizen Maeda, a kod drugog Reo Hatate.

Izabrane vesti

Sa druge strane počasni pogodak za Rendžers postigao je Alfredo Morelos, koji se najbolje snašao posle gužve u 64. minutu i aistencije Džejmsa Tavernijea.

Obe ekipe su tradicionalno oduševile velikom borbenošću koja je trajala bukvalno svih 90 minuta. Seltik je mnogo toga mogao da reši još u prvih 45 minuta, gde su pre vodećeg gola Pastekogluovi igrači propustili još tri kolosalne prilike. Prvu u 21. minutu nije uspeo da iskoristi Žota, dok je druge dve prokockao upravo Furahaši.

Seltik je prvi put zapretio početkom drugog poluvremena preko Kenta, ali ga je isekao drugi gol velikog rivala. Ipak, sve se promenilo nakon Morelosevog gola kada su krenuli žestoki naleti ekipe Majkla Bila. Međutim, Rendžersovim igračima je u završnici meča popustila koncentracija pa su se otvorile brojne kontre za rivala. Priliku da se proslavi u dresu Kelta imao je crnogorski napadač Sead Hakšabanović, ali nije uspeo da iskoristi nekoliko povoljnih situacija, pa je rezultat ostao nepromenjen.

,


tagovi

SeltikGlasgov Rendžers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara