Riberi i Vlahović (©Reuters)
Riberi i Vlahović (©Reuters)

Riberi priča iz iskustva: Vlahović može da bude novi Levandovski

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.04.22. | 09:46

Francuz igrao sa obojicom

Igrao je Frank Riberi sa Robertom Levandovskim u Bajernu. Igrao je i sa Dušanom Vlahovićem u Fjorentini. Pa ako veliki francuski as kaže da je srpski golgeter istinski naslednik poljskog asa, jednog od najboljih napadača 21. veka, onda mu valja verovati.

A upravo to je Riberi istakao u intervjuu za Tutosport. U opširnom intervjuu jedno od pitanja je bilo o Vlahoviću, kojeg je gledao kako raste u dresu Fjorentine i brzonogi Francuz je imao šta da kaže.

Izabrane vesti

Vlahović je, kao svi pravi šampioni, žestok radnik. I iznad svega, nikada ne gubi, mrzi da gubi, naljuti se čak ako mu se to i na treningu dogodi. I ja sam i dalje ljut kada izgubim utakmicu. To je stvar duha, koja mora da uđe u svaki tim“, pričao je Riberi.

Dobio je Francuz pitanje da uporedi Dušana sa Levandovskim, s kojim je Riberi igrao u Bajernu.

Da, Vlahović može da bude novi Levandovski. Dok god bude radio kao do sada, fokusiran svakog dana na napredak. Dušan je mlad, ali je psihološki sjajan: mora da se navikne na veliki pritisak u Juventusu, u vrhunskom klubu u kojem morate da dobijete svaku utakmicu“.

Osvrnuo se Riberi potom i na poljskog napadača koji i dalje blista u dresu Bajerna.

„Robert je neko ko mnogo radi na sebi, svakog dana. Iza svih njegovih golova jeste veliki talenat, ali i izuzetan profesionalizam. On je robot. Nije slučajno da je postigao mnogo golova pored Robena i mene u prošlosti i što je nastavio u istom ritmu do dana današnjeg. Levandovski je istinski šampion i 2021. je bio najbolji na svetu, zasluženo je dobio nagradu Zlatni igrač. Zaslužio je da dobije i Zlatnu loptu“.

Prisetio se Riberi još jednog čuvenog golgetera kojeg je „hranio“ loptama – Luke Tonija.

Koliko je golova postigao u Bajernu! Jednom sam mu asistirao za četiri na jednoj utakmici i nije mi čak ni poklon kupio. Šalu na stranu, Luka je moj veliki prijatelj, bilo je fantastično igrati i družiti se s njim. U Minhenu smo se sreli prvog dana u hotelu i tu se rodilo prelepo prijateljstvo koje je ostalo do danas“.

Proslavio je Riberi juče (7. april) 39. rođendan. Nije više u cvetu fudbalske mladosti. Ali vidi Francuz neke momke na terenu koji ga podsećaju na njega iz najboljih dana.

Nema nikog ko je baš isti kao ja, ali vidim malo sebe u Komanu i Kijezi, koji su obojica moji bivši saigrači. U Firenci sam odmah video da je Federiko drugačiji od ostalih. Uvek bi išao „200 na sat“, nešto kao ja u njegovim godinama. Vremenom naučite da se bolje kontrolišete tokom utakmica, ali sve to dođe prirodnim putem. U međuvremenu Kijeza je postao vodeći igrač Juventusa, a Italiju je doveo do titule prvaka Evrope. Šteta što se povredio ove sezone“, poručio je Frank Riberi



tagovi

Frank RiberiDušan VlahovićRobert LevandovskiJuventus

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara