Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

River Plejt primoran da osvoji titulu posle ispadanja iz Kopa Libertadores

Vreme čitanja: 4min | ned. 20.08.23. | 23:03

Milioneri mogu sve resurse da usemere na jedan front, a prvi rival u drugom delu šampionata Argentine mu je Argentinos Juniors

Pošto nema drugog takmičenja o kojem bi morao da razmišlja, River Plejt će sve svoje snage preorijentisati na Kup profesionalne lige i zato Martin Demikelis neće nikoga da štedi za debi u noćašnjem okršaju sa Argentinos Juniorsima Gabrijela Milita. Duel je na programu u noći između nedelje i ponedeljka sa početkom od 02:00 po srednjoevropskom vremenu na stadionu Dijego Armando Maradona u La Paternalu, jednom od centralnih krajeva Buenos Ajresa.

U prvom delu sezone argentinski šampionat je odigran po klasičnom ligaškom sistemu. U drugoj polovini godine, iliti Liga kupu, isti timovi su podeljeni u dve tabele sa po 14 ekipa u svakoj, gde će na kraju jednokružnog odigravanja četiri najbolje plasirana proći u dalji tok takmičenja i eliminacionu fazu.

Izabrane vesti

U prvim danima avgusta, Argentinos Juniorsi odigrali su mečeve osminefinala Kopa Libertadores protiv Fluminensea. Posle remija 1:1 na svom terenu, u revanš meču u Rio de Žaneiru doživeli su poraz 2:0 i tako se oprostili od sna o tituli u najeminentnijem klupskom takmičenju za Južnu Ameriku. U nedavno završenoj nacionalnoj ligi, tim je imao kampanju punu uspona i padova. Završio je na desetom mestu sa 11 pobeda, devet poraza, uz sedam remija. Od 11 pobeda koje je ostvario na takmičenju, sedam je zabeležio kod kuće, gde je postigao 24 od 31 gola u kampanji.

02.00: (3,15) Argentinos Juniors (3,25) River Plejt (2,20)

Eliminacija iz Kopa Libertadores od strane Internasionala iz Porto Alegrea ostavila je tim predvođen Martinom Demikelisom praktično primoran da ponovo osvoji lokalni šampionat, jer će imati sve svoje igrače na raspolaganju samo za jedno takmičenje, a pored svega i uprkos tituli iz prvog dela sezone, navijači Milionera vidno su nezadovoljni. Mora se napomenuti i to da su izostavljeni i iz Kupa Argentine, posle eliminacije od Taljeres iz Kordobe u osmini finala.

Odlazak Lukasa Beltrana u italijanskog prvoligaša Fjorentinu stvorio je dilemu kod stratega, ko će da potpomogne Pablu Solariju u napadu? Uprkos činjenici da je Salomon Rondon sličniji karakteristikama koje traži, Migel Borha se pojavljuje kao bliža opcija pri ofanzivi. Takođe, Fakundo Kolidio, jedno od novijih pojačanja, mogao bi da uđe u borbu za poziciju, iako bi trebalo da startuje sa klupe za rezerve. Jedna od novina u početnoj postavi Milionera je povratak Ramira Funesa Morija, centralnog beka koji se posle osam godina vratio u klub sa Monumentala.

Uganuće kolena Paula Dijaza i problemi sa metatarzalnom kosti Leandra Gonzalesa Pireza omogućili su Funes Moriju i Emanuelu Mamani da zauzmu centralna mesta u odbrani tima. Za krila će biti zaduženi Milton Kasko i Enco Dijaz. Dok će kao i do sada, Nikolas De la Kruz i Ezekjel Barko biti tu da obezbede ravnotežu veznom redu. U ovom slučaju, Načo Fernandez i Rodrigo Aliendro ostali bi na svojim stanardnim pozicijama zadnjeg veznog.

U nacionalnoj ligi poslednja utakmica bila im je protiv Rasing kluba, krajem jula, kada su na svom terenu slavili sa 2:1, ali su tada već obezbedili titulu šampiona Argentine. Svoju kampanju završili su sa 19 pobeda, četiri remija i samo četiri poraza, sa najboljim napadom u ligi, sa 50 postignutih i 20 primljenih golova. Iako je imao loš trenutak, sa nedavnim eliminacijama, i dalje se smatra da je River trenutno najmoćniji tim u argentinskom fudbalu.

U obračunu ovih timova, početkom februara u tekućoj godini, na Monumentalu, River Plejt slavio je rezultatom 2:1. Čak i sada kada igraju u gostima, njihove šanse su veoma visoke.I pored toga, Argentinos Juniorsi takođe mogu imati dobre izglede u ovoj utakmici. Igrajući kod kuće, tim Gabrijela Milita ima zanimljiv učinak i dobar ofanzivni volumen.

LIGA KUP ARGENTINE – 1. KOLO

Petak

Belgrano - Estudijantes 2:1 (1:0)

/Paserini 30pen, 62 - Boseli 52/

Union Santa Fe - Rasing 1:1 (0:1)

/Morales 57 - Galjego 10/

Subota

Boka Juniors - Platense 3:1 (1:0)

/Sebaljos 28, Kavani 55, Medina 90 - Morgantini 61/

Independijente - Kolon Santa Fe 0:1 (0:0)

/Espinola 76/

Himnasija La Plata - Taljeres Kordoba 0:3 (0:1)

/Bustos 17, Sosa 84pen, 88/

Nedelja

Velez - Barakas Sentral 1:0 (1:0)

/Prado 35ag/

Arsenal Sarandi - Instituto U TOKU

Sarmijento - Tigre U TOKU

Rosario Sentral - Atletiko Tukuman U TOKU

23.30: (2,40) Lanus (2,95) San Lorenco (3,05)

Ponedeljak

02.00: (3,15) Argentinos Juniors (3,25) River Plejt (2,20)

23.00: (2,35) Urakan (3,00) Banfild (3,10)

Utorak

01.30: (2,10) Njuels Old Bojs (3,05) Sentral Kordoba (3,60)

Odloženo

Defensa i Hustisija - Godoj Kruz

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Liga kup ArgentineRiver PlejtArgentinos Juniors

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara