Foto: AFP
Foto: AFP

River u fenomenalnoj završnici savladao Kolo Kolo, Čileanci pali za sedam minuta

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.04.22. | 04:15

Derbi Grupe F pripao gostima iz Argentine (2:1)

Fudbaleri River Plejta uspeli su da u jednom od derbija 3. kola grupne faze Kopa Libertadores savladaju Kolo Kolo (2:1) i tako se osame na čelu Grupe F.

U uzbudljivom duelu, svesni visine uloga, rivali su dugo uz veliku dozu opreza vrebali priliku da ugroze protivnika. Timu iz Buenos Ajresa idealna šansa da stekne prednost ukazala se u 82. minutu, a srdačni poklon protivničkog golmana prihvatio je Matijas Suarez. Ofanzivac Rivera spretno je reagovao pred golom rivala i nakon veoma loše reakcije golmana Karabalija doneo prednost svom timu. Čuvar mreže, koji je prinudno dobio šansu umesto Kortesa u 34. minutu, nije iskoristio priliku da se nametne, a umesto toga izrastao je u tragičara iz perspektive Čileanaca.

Izabrane vesti

Vođstvo gostiju nagovestilo je prvi poraz Kolo Koloa u grupnoj fazi, a samo sedam minuta kasnije Ezekel Barko je spektakularnmim udarcem udvostručio prednost argentinskog kluba. Izvanrednom udarcu iskosa, sa levog boka, prethodila je odlična timska akcija igrača Rivera i nesebičan potez Alvareza koji je odložio loptu za saigrača.

Neizvesnost u sudijskoj nadoknadi makar delimično je vratio Huan Martin Lusero golom za 1:2. Trećem pogotku u isto toliko utakmica ove sezone na međunarodnoj sceni napadača čileanskog tima prethodio je idealan centaršut Solarija sa desnog krila, međutim neodbranjivi udarac glavom ispostavio se samo kao počasni pogodak.

Trećom pobedom u isto toliko kola River se osamio na čelu Grupe F, ispred Kolo Koloa koji ima šest bodova, tri više od Fortaleze, brazilskog predstavnika koji je ranije večeras savladao Alijanca Limu (2:1).

GRUPA F

Četvrtak

Fortaleza - Alijansa Lima 2:1 (0:0)

/Silvio Romero 50, Pereira do Naskimento 79 - Lavandeira Ernandez 70/

Kolo Kolo - River Plejt 1:2 (0:0)

/Lusero 90+2 - Suarez 82, Barko 89/



tagovi

Kopa LibertadoresKolo KoloRiver Plejt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara