Foto: AFP
Foto: AFP

Amerika Mineiro ispustila viđenu pobedu i nadu, Kolumbijcima trijumf u 95. minutu

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.04.22. | 02:14

Polovičan učinak brazilskih predstavnika večeras, Fortalezi ceo plen (2:1)

Brazilski klubovi Atletiko Mineiro i Fortaleza večerašnje duele u okviru trećeg kola grupne faze Kopa Libertadores dočekali su sa imperativima osvajanja bodova, međutim za razliku od kluba sa stadiona Kastelao, koji je savladao Alijanca Limu 2:1, Amerika je na svom terenu u devet minuta ispustila ceo plen (2:3) protiv i tako šanse da se plasira u narednu fazu svela samo na teoriju.

Posle poluvremena mirnih mreža, brazilski klubovi načeli su rivale, a rasplen na obe utakmice delovao je veom aslično, te su na golove Karioka odgovorili peruanski i kolumbijski predstavnik. Izjednačenja u režiji Alijance Lime i Deportesa donela su kratkotrajna slavlja gostima s obzirom da su i Fortaleza i Amerika imale spremne odgovore. Ipak, za razliku od sunarodnika, fudbaleri sa Belo Horizontea nisu uspeli da u završnici susreta očuvaju prednost.

Izabrane vesti

Prvo je Kuinones u 86. minutu doneo novo izjednačenje Kolumbijcima i probudio nadu u preokret, što je u petom minutu nadoknade realizovao Plata donevši Deportesu dragocena tri boda.

Novim Porazom Amerika je ostala na samo jednom osvojenom bodu, dok je ceo plen gostima doneo pomak na četiri boda. Sa druge strane Fortaleza je upisala prve bodove u Grupi F u kojoj je sada jedini tim sa "nulom" upravo Alijanca Lima.

GRUPA D

Sreda

Independijente Del Valje - Atletiko Mineiro 1:1 (0:1)

/Sornosa 50 - Hulk 7/

Četvrtak

Amerika Mineiro - Deportes Tolima 2:3 (0:0)

/Pedrinjo 53, Ernandez 77ag - Plata 66, 90+5, Kuinones 86/

GRUPA F

Četvrtak

Fortaleza - Alijansa Lima 2:1 (0:0)

/Silvio Romero 50, Pereira do Naskimento 79 - Lavandeira Ernandez 70/

Kolo Kolo - River Plejt 1:2 (0:0)

/Lusero 90+2 - Suarez 82, Barko 89/



tagovi

Kopa LibertadoresFortalezaAmerika MineiroDeportes Tolima

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara