Luka Oreljano i Džonatan Maidana (©Reuters)
Luka Oreljano i Džonatan Maidana (©Reuters)

Riverovo buđenje: Barakas izvukao deblji kraj, sad je red da Velez plati ceh

Vreme čitanja: 4min | ned. 17.07.22. | 22:58

Argentina 1: Milioneri gostuju u Linijersu ekipi koja ih je nedavno eliminisala u osmini finala Kopa Libertadores

Duel koji će zatvoriti 8. kolo argentinske lige jeste treći okršaj između Velez Sarsfilda i River Plejta za nešto manje od tri nedelje. Poslednji meč odigrao se u osmini finala Kopa Libertadores, gde je El Fortin pobedio ukupnim rezultatom 1:0 i plasirao se u četvrtfinale najeminentnijeg klupskog takmičenja Južne Amerike. Ekipe koje su se nedavno susrele za međunarodnoj sceni sada ponovo odmeravaju snage u nacionalnoj ligi, tražeći oporavak kampanje, pošto su veoma loše kotirani i nalaze se u donjem delu tabele. Serija dvoboja noćas (01.30) se ponovo vraća na stadion Hose Amalfitani u Linijersu, zapadnom delu Buenos Ajresa, gde je u dosadašnjim njihovim obračunima viđen jedini pogodak.

U drugoj fazi argentinskog šampionata, iliti Ligi Profisional, Velez Sarsfild ima jednu od najlošijih kampanja u dosadašnjem delu takmičenja, gde zauzima 25. mesto na tabeli. Četvrta je najgora ekipa u prvenstvu, sa samo jednom pobedom u sedam odigranih utakmica, pored dva remija i četiri poraza, sa pet postignutih i osam primljenih golova. Posle jedine pobede, kada je kod kuće savladao Rosario Sentral sa 2:0, Velez je ponovo zapao u niz od tri meča bez slavlja. Izgubio je poslednje dve utakmice, kod kuće od Atletiko Tukumana sa 1:0, i u prošlom kolu, kao gost sa 2:1 od Kolona. S druge strane, u Kopa Libertadores El Fortin se plasirao u četvrtfinale i igraće protiv sunarodnika Taljeresa. Njihov neefikasan početak sezone u velikoj meri je odraz nedostatka preciznosti u završnim fazama napada, gde su do sada postigli samo pet golova i samo su Aldosivi, Taljeres i Rosario Sentral postigli manje.

Izabrane vesti

Nedavno su u revanš utakmici osmine finala Libertadoresa remizirali 0:0 upravo sa noćašnjim rivalom, igrajući na legendarnom Monumentalu. El Fortin je imao bolje šanse od Milionera, ali je domaći tim imao čak 12 šuteva ka golu Veleza i kontrolisao je loptu više od 75% vremena. Ipak, četa Marsela Galjarda nije uspela da makar anulira minimalnu prednost rivala iz prvog meča u Linijersu, s toga je Velez postigao ciljani rezultat kojim se kvalifikovao u narednu rundu takmičenja.

01.00: (2,95) Velez (3,00) River Plejt (2,60)

Što se tiče domaćeg sastava kojeg predvodi urugvajski stručnjak Aleksandro Medina, za noćašnji meč neće moći da računa na defanzivca Lautara Đanetija, koji je van terena od aprila zbog povrede. Mladi ofanzivac Leni Lobato (21) takođe će biti van stroja pošto je dobio probleme sa mišićima desne noge u utakmici protiv Estudijantesa 24. maja.

Sa druge strane, River Plejt takođe nije uspeo da odradi dobar početak kampanje i trenutno je na 18. mestu sa samo osam bodova. Tim koji važi za jednog od velikih favorita u borbi za titulu, udaljava se od vrha tabele i već sada ima osam poena manje od lidera šampionata. Dosadašnji nastupi Milionera u nacionalnom prvenstvu broje samo dve pobede u sedam utakmica, pored dva remija i tri poraza, takođe sa niskim prosekom golova, uz devet postignutih i osam primljenih. Tim dolazi na ovaj susret iz dva uzastopna poraza u ligi, u gostima je savladan od Urakana sa 3:2, dok je kod kuće u prošlom kolu pretrpeo iznenađujući poraz od Godoj Kruza 2:0.

Jedna od svetlih tačaka u crnom nizu ekipe iz Nunjeza je pobeda nad Barakas Sentralom u šesnaestini finala Kupa Argentine. Ujedno, to je poslednji duel koji su Milioneri imali pre ponovnog dolaska u Linijers. U 21. minutu Milton Kasko je postigao gol za River Plejt. U drugom poluvremenu, Agustin Palavesino duplirao je vođstvo Galjardove ekipe, a isti igrač još jednom postigao pogodak, za konačnih 3:0.

Noćas, River Plejt će izaći na teren bez paragvajskog defanzivca Ektora Martineza i veziste Rodriga Aliendra. Razlog njihovog izostanka je suspenzija, jer su oba igrača na prethodnom meču sa Godoj Kruzom zaradili direktne crvene kartone. Pored njih, i Marselo Galjardo će takođe ovaj meč gledati sa tribina jer je i on “pocrveneo” u pomenutoj utakmici, što znači da će njegov pomoćnik Matijas Biskai preuzeti komandu nad ekipom. Što se tiče povreda, Milioneri će morati da se pomire sa izostankom Enca Pereza, koji se neće pojaviti ni na drugoj utakmici zaredom zbog problema sa tetivom. Odbrambeni dvojac Robert Rohas i Franko Paredes takođe su van stroja jer se trenutno oporavljaju od povreda butnih mišića.

ARGENTINA 1 - 8. KOLO

Petak

Sentral Kordoba – Patronato 1:3 (0:1)

/Veron 83 - Medina 12, Erera 52, 59/

Sarmijento - Defensa i Hustisija 2:0 (1:0)

/Kiroga 33, Toledo 90pen/

Subota

Aldosivi - Atletiko Tukuman 0:1 (0:1)

/Rodrigez 14/

Arsenal Sarandi - Platense 1:1 (0:0)

/Krušpžki 77 - Kosta 52/

Barakas - Argentinos Juniors 1:3 (1:1)

/Bandijera 22 - Vera 16pen, 81, Erera 90/

Himnasija La Plata - Kolon 0:0

Independijente - Rosario 0:0

Njuels - Rasing 0:0

Nedelja

Boka Juniors - Taljeres Kordoba 1:0 (0:0)

/Roho 80pen/

Godoj Kruz - Lanus

Union - Urakan

Banfild - San Lorenco

23.00: (2,25) Tigre (3,15) Estudijantes (3,45)

Ponedeljak

01.00: (2,95) Velez (3,00) River Plejt (2,60)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Argentina 1VelezVelez SarsfildRiver Plejt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara