Roberto Karlos (©Reuters)
Roberto Karlos (©Reuters)

Roberto Karlos i Žulio Sezar: Ne, nećemo navijati za Argentinu u finalu

Vreme čitanja: 1min | pet. 16.12.22. | 09:48

„Kao Brazilci, dužni smo da budemo uz Francusku“, poručuje bivši golman

Rivalstvo između Brazila i Argentine je verovatno najveće na svetu kada su fudbalske reprezentacije u pitanju.

Na jednoj strani je petostruki prvak sveta, na drugoj dvostruki, a još su komšije. I zato nije preveliko iznenađenje što Brazilci neće navijati za Argentince u finalu Mundijala.

Izabrane vesti

Štaviše, opšta radost je nastala na tribini sa Gaučosima pred meč sa Holandijom kada se čulo da je Brazil ispao od Hrvatske. Pa, zašto bi onda fanovi žuto-plavih bodrili plavo-bele protiv Francuske?

U tu mustru uklapaju se i dvojica nekadašnjih velikih asova brazilske reprezentacije Žulio Cezar i Roberto Karlos. Na pitanje da li će navijati za Argentinu u finalu, bivši levi bek je pomalo diplomatski, ali dovoljno jasno rekao:

Ne, mi Brazilci nemamo drugu reprezentaciju za koju navijamo, zanima nas samo naš tim. Argentina i Francuska su napravili veliku stvar plasmanom u finale, a neka pobedi bolji“, rekao je Karlos.

Nekadašnji golman Žulio Cezar je bio otvoreniji.

„Kao Brazilac, dužan sam da navijam za Francusku. Volim Mesija, neverovatan je, igra prelepo. Ali, od rivalstva između Brazilaca i Argentinaca se ne može pobeći. Da smo mi u finalu sa Francuskom, Argentinci bi navijali protiv nas, tako da neću da budem licemer. Ali, da nisam navijač Brazila, voleo bih da Gaučosi osvoje, jer igraju sjajan fudbal na ovom prvenstvu“, istakao je Žulio Cezar.

Odluka o prvaku sveta pašće u nedelju od 16 časova na stadionu Lusail u Kataru.


tagovi

Roberto KarlosŽulio CezarKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara