Nenad Lalatović i Dragan Šarac nekad (©Starsport)
Nenad Lalatović i Dragan Šarac nekad (©Starsport)

Rođendanska proslava na Čairu sa VIP gostom

Vreme čitanja: 4min | čet. 20.04.23. | 15:08

Nenad Lalatović i Mladost GAT protivnici Radničkog u predvečerje stogodišnjice kluba; Dragan Šarac ne ulazi u polemiku sa dugogodišnjim „šefom“ pred prvo kolo plej-auta (petak, 17.00)

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Niša)

Često se poteže tema termina domaćih superligaških utakmica, svako malo na dnevni red je vraćaju navijači brojnih klubova. Konkretno, kada je niški Radnički u pitanju, ako koza laže – rog ne laže. Od 30 mečeva u osnovnom delu Mozzart Bet Superlige u tekućoj sezoni, 16 je igrao vikendom, a čak 14 radnim danima.

Izabrane vesti

I dobro, bilo je tu vanrednih kola, nekih odlaganja; ima ta medalja i svoju drugu stranu, jer se ni po lepom vremenu, u subotu ili nedelju popodne, na tribinama ne okupi značajno veći broj ljudi, ali ako je istina da su iz niškog kluba izričito tražili da prvo kolo plej-auta igraju u nedelju, zbog obeležavanja velikog jubileja – stogodišnjice kluba (pada se u ponedeljak, a u nedelju uveče će ga navijači dočekati koncertom u centru grada), onda, najblaže rečeno, nije korektno što im se nije izašlo u susret.

E sad, ako nisu dobili adekvatan termin, u Radničkom svakako jesu najatraktivnijeg mogućeg protivnika za ovu prigodu. U petak na Čair stiže Nenad Lalatović i njegova Mladost GAT.

Čudni su putevi gospodnji. Pre samo mesec i po dana, dok su zajedno radili u stručnom štabu niškog kluba, Dragan Šarac i Nenad Lalatović nisu ni slutili da će se sutra naći na suprotnim stranama. Da ironija bude veća, do razlaza je došlo baš pred susret sutrašnjih rivala u Novom Sadu, u osnovnom delu lige, na kome je Šarac, u tandemu sa Vidakom Bratićem, predvodio Radnički u remiju bez golova, tada još uvek kao privremeno rešenje.

I dok je Lalatović bio prilično oštar u izjavama za medije po pitanju načina na koji je prekinuta njihova dugogodišnja saradnja, Šarac na redovnoj pres konferenciji na Čairu nije želeo da se bavi tom temom. Novinarski je bilo pokušati, ali jedino što je aktuelni trener Reala sa Nišave u tom kontekstu rekao, bilo je sledeće:

Nema fudbalskih tajni među nama! Poznajemo se dobro, znamo mi kako oni rade, znaju oni nas, tako da će presuditi detalji u najužem smislu te reči. Možda jedan prekid ili nešto slično. Ko uđe jače i motivisanije u utakmicu, biće u prednosti“.

Radnički je u prethodnom kolu protiv Javora prekinuo “post“ od 67 dana bez trijumfa na domaćem terenu, dok su Novosađani ovog proleća i dalje na onoj jednoj jedinoj pobedi protiv Partizana. Ako govorimo o nekom trendu, Mladost GAT je tri od pet utakmica pod komandom Lalatovića odigrala bez golova, dok je na tri od poslednja četiri meča Nišlija postignut samo jedan gol, tako da i sutra treba očekivati tvrdu utakmicu. Oba međusobna duela u osnovnom delu lige završena su nerešenim rezultatom.

Biće teška utakmica, protiv ekipe koja se grčevito bori da se domogne mesta u baražu. Odigrali su sjajno na Marakani, dva puta vodili, pa poslednje dve utakmice vrlo tvrdo, bez golova, ali su stvarali dosta šansi. Vidi se da je reč o ekipi koja ima kvalitet. Mi imamo svoju računicu, a ona kaže da su i nama bodovi preko potrebni za opstanak. Igramo kod kuće i želimo da što pre sakupimo zalihu, kako sam finiš sezone ne bismo dočekali pod pritiskom. Imamo dobru zaleđinu, u vidu kvalitetne partije protiv Javora u prethodnom kolu i odličnog rada na treninzima minule sedmice, nakon Uskrsa“.

Formacija sa dvojicom napadača protiv Javora je bila dobitna kombinacija, ali Šarac krije karte uoči starta u plej-autu:

Jedino što mogu da kažem jeste da nemamo nikakvih kadrovskih problema. Svih 25 igrača je u stroju, dišu kao jedan, svesni su situacije i važnosti utakmice. A da li ćemo izaći sa jednim ili dvojicom napadača, još nisam odlučio“, rekao je Šarac.

Stefan Marjanović jedan je od onih koji su zaduženi za čvrstinu Radničkog na sredini terena…

Napravili smo dobru uvertiru pred plej-aut pobedom protiv Javora. Smatram da smo pružili dobru partiju u tom meču, da smo bili ofanzivni i agresivni. Ne mogu da kažem da je to idealno, ali jesmo konsolidovali redove. Atmosfera je na izuzetnom nivou, dobro radimo, bilo bi poželjno da osvojimo tri boda i tako upriličimo stogodišnjicu kluba“, kazao je fudbaler koji je zimus stigao iz Kolubare, baš na insistiranje Nenada Lalatovića.


Upravo povodom jubileja, ulaz na utakmicu biće besplatan. Početak je zakazan za petak u 17 časova (TV Arena premijum 1), a sudiće Lazar Lukić


tagovi

Dragan ŠaracRadnički NišMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara