Foto: Reuters
Foto: Reuters

Roma i Atalanta u trci za "Novog Pogbu"

Vreme čitanja: 1min | pet. 02.04.21. | 15:20

Talentovani 16-godišnjak iz Francuske na radaru Italijana

Fudbalska akademija Avra, aktuelnog francuskog drugoligaša, širom Starog kontinenta poznata je kao radionica iz koje su izašli brojni talenti kasnije afirmisani na velikoj pozornici, a novi biser koji je krenuo stopama Pola Pogbe, Stiva Mandande, Rijada Mareza i Lasane Dijare, je Iadali Bajo, supertalentovani vezni fudbaler rođen 2005. godine koji je već uspeo da privuče pažnju klubova van Francuske.

Prema saznanjima francuskog RMC sporta novi izdanak kluba iz grada smeštenog na severozapadu Francuske našao se na radaru Rome i Atalante iako još nije upisao ni zavničan debi za seniorski tim matičnog kluba.

Izabrane vesti

Reprezentativac Francuske u uzrastu do 17 godina, prema saznanjima istog izvora od kraja 2020. godine je na listi želja članova Serije A koji su vrlo ozbiljni u nameri da ga dovedu u svoje redove.

Junior Avra, koji igra na poziciji defanzivnog veziste, po stilu igre podseća na Pola Pogubu, aktuelnog igrača Mančester Junajteda koji je upravo iz Avra sa 16 godina otišao na Ostrvo, a zbog sličnosti sa reprezentativcem Trikolora u javnosti je dobio nadimak Novi Pogba.

Bajo je 11. januara napunio 16 godina, a sa matičnim klubom još nema profesionalni ugovor te će Avr ukoliko želi da profitira kroz obeštećenje morazi vrlo brzo da preduzme konkretne korake.


tagovi

Avr

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara