Foto: Reuters
Foto: Reuters

Roma protiv Superlige: Neke stvari su važnije od novca

Vreme čitanja: 1min | uto. 20.04.21. | 17:39

Rimski klub se javno usprotivio novom takmičenju

Bura oko formiranja Superlige ne jenjava ni dva dana nakon što je zamisao 12 klubova da formiraju zatvorenu ligu izneta u javnost. Inicijativa bogatih nikoga nije ostavila ravnodušnim u svetu fudbala, a među klubovima koji su izneli negativan stav je i Roma. Rimljani su se povodom Superlige oglasili zvaničnim saopštenjem, a glavna zamerka im je činjenica da bi takmičenje bilo zatvorenog formata.

Izabrane vesti

"Obraćamo se našim neverovatnim navijačima povodom nedavne najave formiranja Superlige. Roma se snažno protivi ovom zatvorenom modelu, jer je potpuno u suprotnosti sa duhom igre koju svi volimo. Neke stvari su važnije od novca i ostajemo apsolutno posvećeni italijanskom fudbalu i evropskim takmičenjima otvorenim za sve. Radujemo se nastavku saradnje sa Serijom A, Fudbalskim savezom Italije, ECA i UEFA na rastu i razvoju fudbalske igre u Italiji i širom sveta. Navijači i fudbal koji je dostupan svima u srcu su našeg sporta i to se nikada ne sme zaboraviti", navedeno je u pismu Vučice.

Podsetimo 12 klubova odlučilo je da od jeseni formira novo takmičenje, a među učesnicima su tri tima sa Apenina: Juventus, Inter i Milan. Pre Rome, negativan stav ovim povodom izneli su mnogi fudbalski radnici i predstavici klubova i fudbalskih saveza, a UEFA je najavila sankcije za timove koji budu učestvovali u Superligi.


tagovi

superliga EvropeSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara