Najnovije vesti

Premijer liga: Energično i jednoglasno protiv Superlige, preduzećemo sve akcije

Vreme čitanja: 2 minuta

(© Reuters)

Nezvanično, glavne mete su Mančester junajted i Liverpul

Prvi se oglasio Everton. Potom Barnli. Na kraju Vest Hem. Svi saglasni da odmetanje šest klubova u evropsku Superligu urušava osnove fudbala. Na istom talasu reagovala je Premijer liga, kao krovna organizacija, saopštenjem u kome jasno izražava nezadovoljstvo što su Mančester Siti, Mančester junajted, Arsenal, Liverpul, Čelsi i Totenhem krenuli drugim putem.

Pitanje je dokle će stići. I da li će im Premijer liga to dozvoliti, jer navodi spremnost da upotrebi sve dostupne alate – šta god to značilo – da spreči formiranje zatvorenog takmičenja.

Posle sastanka klubova sa predstavnicima Premijer lige i Fudbalske asocijacije, odbačeni su planovi za evropsku Superligu. Jednoglasno i energično. Sastanku je prisustvovalo 14 klubova i svi se protive planovima novog takmičenja“, saopštili su iz Premijer lige.

Prema nezvaničnim informacijama, rukovodstvo Premijer lige najviše zamera čelnicima Mančester junajteda i Liverula, vidi ih kao kolovođe, mada je spremno da ih vrati u svoje okrilje ako se pokaju. Klubove da, neke zvaničnike ne. A podsetimo da se u Mančester Sitiju i Čelsiju kolebaju.

Premijer liga razmatra sve dostupne akcije kako bi sprečila razvoj Superlige. Nastavićemo da radimo sa svim zainteresovanim stranama, uključujući navijačke grupe, Vladu Velike Britanije, UEFA, FA, EFL (Zajednica profesionalnih liga), kako bismo zaštitili interese igre i pozvali one klubove koji su se uključili u predloženo takmičenje da se povuku. Premijer liga zahvaljuje navijačima i svim zainteresovanim stranama na podršci pokazanoj po ovom značajnom pitanju. Reakcije javnosti pokazuju koliko ljudima znači otvorenost naše fudbalske zajednice“, kažu iz kancelarije Premijer lige.

Ostale vesti

Najviše komentara

Kladionica vesti

Uživo
Najava mečeva