Romina ponuda za najveći posao leta! Posle 100.000.000 od Lige šampiona, neće biti prodaje kao Salahove...

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.05.18. | 17:07

Mnogi veliki klubovi će biti razočarani

Roma je ugovorila dolazak Anta Ćorića kao prvog pojačanje za sledeću sezonu, al' uskoro bi trebalo da završi i najveći letnji posao - blindiranje Alsiona!

Produžetak ugovora sa golmanom brazilske reprezentacije bi bio najveće pojačanje za rimski klub s obzirom da se već mesecima spekuliše da su za njega zainteresovani mnogo moćniji i bogatiji klubovi.

Izabrane vesti

Alison je oduševio ove sezone i postao najtraženiji čuvar mreže u Evropi. Fantastični Brazilac se osim po panterskim refleksima, ističe i sjajnom igrom u polju što mu dodatno diže cenu jer su takvi golmani sve traženiji. Minulih meseci su se Real Madrid i Liverpul pominjali kao najozbiljniji kandidati za kupovinu Alisona, a bratalo se sumom od oko 70.000.000 evra za obeštećenje.

Međutim, Roma više nije u situaciji da mora da prodaje najbolje igrače kao što je to bilo letos sa Salahom. Uspeh u Ligi šampiona je doneo Vučici zaradu od oko 100.000.000 evra i postavio klub na zdrave finansijske noge.

Zato je klub kao prioritet označio produžetak saradnje sa Alisonom. Prema aktuelnom ugovoru koji traje do 2021. godine, Alison u Romi zarađuje 1.500.000 evra po sezoni. Što je sića za igrača sa takvim rejtingom…

Zato se Monći bacio na posao i predložio Alisonu novi ugovor do 2023. godine sa godišnjom platom od 3.000.000 evra. Neto. Plus će mu klub prepustiti 50 odsto prava na imidž i sponzorske ugovore. Očekuje se uskoro i Alisonov odgovor, ali po svemu sudeći će pristati na ponudu. Naime Brazilac ovih dana traži kuću u Romu koju bi kupio i vezao se za Večni grad u narednih nekoliko godina.

Roma bi blindiranjem Alisona dobila najveće pojačanje uoči početka prelaznog roka. Statističari u Italiju su izračunali da je Brazilac sjajnim odbranama direktno bio zaslužan za 10 bodova ove sezone u Seriji A. Sjajan je bio i u Ligi šampiona gde je Roma na domaćem terenu primila samo dva gola u pet utakmica. Ona dva od Liverpula.

(FOTO: Action images)


tagovi

AlisonLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara