Kristijano Ronaldo (Reuters)
Kristijano Ronaldo (Reuters)

Ronaldo bez milosti i prema Luskemburgu, Italija dobila špica i Maltu

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.03.23. | 22:40

Lake pobede favorita u kvalifikacijama

Vreme, mesto i protivnik nisu bitni, Kristijano Ronaldo sa istim žarom juriša u svakoj utakmici.

Posle dva gola Lihtenštajnu u pobedi 4:0, slavni Portugalac je isti učinak imao i u ubedljivoj pobedi nad još jednim autsajderom u kvalifikacijama za EP. Ronaldo je postigao dva gola u ubedljivom trijumfu nad Luksemburgom u gostima – 6:0. I popravio rekord koji drži kao najbolji strelac u istoriji reprezentativnog fudbala: 121 gol na 198 utakmica!

Izabrane vesti

Portugalci su rutinski odradili posao na startu kvalifikacija i nabildovali mišiće u duelima protiv slabašnih rivala za maksimalan bodovni učinak.

Nije novi selektor Roberto Martinez kalkulisao i izveo je praktično najjači sastav uz par korekcija u poslednjoj liniji. Ronaldo je opet bio udarna igla i opet pokazao koliko mu je stalo do dresa reprezentacije. Već u prvih pola sata igre je dao dva gola. Prvi na prazan gol iz peterca, a drugi pošto je vešto izbegao ofsajd zamku i izašao sam na golmana. U međuvremenu su se Žoao Feliks i Bernardo Silva upisali u strelce. I to na neobičan način. Udarcima glavom!

U nastavku su Portugalci spustili gas, a u centru pažnje su bili rezervisti. Posle samo dva minuta na terenu Rafael Leao je namestio gol Otaviju koji je takođe ušao kada i on. Milanov napadač je u finišu meča promašio penal. Tačnije, domaći golman mu ga je odbranio. Ali ipak je uspeo da se upiše u strelce u 88. minutu.

Prva tri boda u kvalifikacijama je upisala Italija. Posle poraza od Engleske, Azuri su na Malti opravdali ulogu favorita i slavili 2:0. I opet se u strelce upisao Mateo Retegi!

Argentinac koji je iznenada postao reprezentativac pokazuje da je Roberto Manćini bio u pravu. Nakon što je na debiju zatresao mrežu Englezima, špic Tigrea je večeras načeo i Maltežane. Posle samo 15 minuta igre je glavom sproveo loptu u mrežu nakon kornera Tonalija. Sjajna forma u argentinskom prvenstvu očigledno nije slučajnost, a golovima u reprezentaciji Italije je samo podrgejao interesovanje velikih evropskih klubova. Atletiko Madrid i Inter se poslednjih dana pominju kao najviše zainteresovani.

Milanov plejmejker je bio asistent i kod drugog gola kada je samo zakačio loptu koju je Mateo Pesina iz neposredne blizine gurnuo u gol. Do kraja su Italijani u svom stilu rutinski odrađivali posao i uknjižili tri planirana boda.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO - 2. KOLO

GRUPA J

Nedelja

Lihtenštajn - Island 0:7 (0:2)

/Olafson 3, Haraldson 38, Gunarson 48, 68, 73, Gudjonsen 85, Elertson 87/

Luksemburg - Portugalija 0:6 (0:4)

/Ronaldo 9, 31, Feliks, 15, Bernardo Silva 18, Otavio 77, Leao 88/

Slovačka - BiH 2:0 (2:0)

/Mak 13, Haraslin 40/


KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO - 2. KOLO

GRUPA C

Nedelja

Engleska - Ukrajina 2:0 (2:0)

/Kejn 38, Saka 40/

Malta - Italija 0:2 (0:2)

/Retegi 15, Pesina 27/



tagovi

Kristijano Ronaldoreprezentacija Portugalafudbalska reprezentacija ItalijeMateo Retegi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara