Kristijano Ronaldo (©Reuters)
Kristijano Ronaldo (©Reuters)

Ronaldo na šest golova od svetskog rekorda

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.03.21. | 11:55

Zato je previše nervozan

Neutoljiva glad za golovima. Za rekordima. Zato i jeste jedan od najboljih svih vremena.

Kristijano Ronaldo nije postigao gol u Beogradu, bar ne neki koji je priznat, ali jeste u Luksemburgu. Iako se tamo dobro ispromašivao. Nervozniji je bio Kristijano više nego obično u ovih desetak dana, a čini se da se zna i razlog.

Izabrane vesti

Portugalski as želi da postane najbolji strelac svih vremena kada su reprezentacije u pitanju. I jako mu je zasmetalo što protiv Azerbejdžana i Srbije nije uspeo da popravi skor. Sigurno da ono bacanje trake i histerija na Marakani ima delom i u tome koren. Uspeo je da se upiše u Luksemburgu i došao je do kote od 103 gola u dresu Portugalije.

Još šest golova deli Ronalda od svetskog rekorda koji drži čuveni Iranac Ali Daei, koji je postigao 109 golova na 149 utakmica za svoj državni tim. Reklo bi se da je to učinak koji će Portugalac lako preskočiti u narednom periodu, ali je njega mučilo što je od jula prošle godine zatresao samo mrežu Andore. To mu je najveći post kada je nastup za Portugaliju u pitanju još od 2012. godine.

Kristijano je već sada odigrao dosta više mečeva od Ali Daeija – 170. A, biće mu potrebno još nekoliko da dođe do tih šest, odnosno sedam golova da bi bio samostalni rekorder.

Ali Daei i Ronaldo su jedina dvojica igrača sa trocifrenim brojem golova. Daleko iza na trećem mestu je Malzeijac Mohtar Dahari sa 85 golova, pa legendarni Mađar Ferenc Puškaš sa 84, dok je Lionel Mesi tek na 12. mestu sa 71 pogotkom, koliko je dao i Miroslav Klose za Nemačku.


tagovi

Kristijano Ronaldoreprezentacija PortugalaAli Daei

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara