Portugalci ustali posle novog udarca i srušili Luksemburg! Ronaldo pogodio, ali mašio nepromašivo (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 30.03.21. | 22:46

Važno slavlje za selekciju Fernanda Santosa, as Juventusa ponovo u prvom planu - 3:1

Teško je moglo da se dogodi da selekcija kvaliteta Portugalcije doživi takav udarac na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru. Selekcija Fernanda Santosa je bila prinuđena da juri prednost protiv Luksemburga, ali se ipak uzdigla i osvojila tri dragocena boda na stadionu Žozi Bartel - 3:1 (1:1).

Kristijano Ronaldo je prekinuo niz mečeva bez pogodaka, bio je strelac drugog gola svoje selekcije na meču, ali se isto tako može smatrati i direktno odgovornim za to što Portugalci nisu bili mnogo efikasniji u ova tri meča. Zvezda torinskog Juventusa je večeras promašila veliki broj izazitih prilika, među kojima se izdvaja ona iz 78. minuta utakmice, kada je Ronaldo sam Antonija Morisa, ali iz dva pokušaja nije uspeo da zatrese mrežu Luksemburga.

Izabrane vesti

Domaćin je poveo golom sjajnog Žersona Rodrigesa u 30. minutu, ali nije imao snage da se odupre znatno kvalitetnijem protivniku. Ključni trenutak se dogodio u poslednjim sekundama prvog poluvremena, kad je Diogo Žota ponovo glavom postigao gol. Ovoga puta nakon preciznog centaršuta Pedra Neta. Mladi fudbaler Vulverhemptona pefektno je centrirao i u 80. minutu, kada je Žoao Paljinja, takođe glavom, postavio konačan rezultat utakmice.

Kristijano Ronaldo nije imao blistavo golgetersko veče, ali je sve sjajno uradio u 50. minutu utakmice. Otvorio je napad Portugalaca, poslao loptu na stranu prema Žoau Kanselu, a onda se našao na pravom mestu da taj centaršut pošalje u protivnički gol iz neposredne blizine.

Portugalci su u meč ušli pod velikim moranjem, ali i psihološkim pritiskom. Proteklih dana se sve vreme pričalo o Ronaldu i trenutku iz poslednjeg napada u meču sa Srbijom, što je sigurno uticalo na dodatno opterećenje u Santosovom timu.

Gosti suod početka imali terensku inicijativu, ali je rasterećeni Luksemburg uspevao s vremena na vreme vrlo opasno da odgovori. Ronaldo je prvi put ozbiljnije zapretio u 22. minutu iz slobodnog udaarca, potom je vrlo dobar pokušaj imao i Renato Sančes, ali je onda usledio pravi šok. Žerson Rodriges je sjajno reagovao na ubačenu loptu rođenog Beograđanina Danela Sinanija i glavom u letu zatresao mrežu namoćnog Antonija Lopesa.

Portugalci su ipak reagovali vrlo dobro u sitauciji u kojoj su bili saterani uza zid. Prvo je zapretio Kanselo iz daljine, a u 41. minutu se dogodio jedan od prelomnih trenutaka meča. Umesto povređenog Žoaa Feliksa u igru je ušao dvostruki asistent Pedro Neto, kojem nije bilo potrebno mnogo vremena da pokaže kakav prekid poseduje. Pre izjednačenja Portugalci su propustili dve odlične šanse, prvo Sančes, a potom i Ronaldo, pa je delovallo da će domaćin sa minimalnom prednošću otići na odmor, ali ipak nije bilo tako.

Neverovatni Žota je mogao i do četvrtog gola glavom u dva meča, ali je njegov pokušaj u 58. minutu završio na prečki gola Luksemburga. Sa druge strane, sve što je Luksemburg uspevao da napravi bilo je uglavnom preko Žersona Rodrigesa, mada je sredinom Sebastijan Til opasno gađao iz slobodnog udarca, ali se Lopes nije dao iznenaditi.

Samo dva minuta nakon kolosalne, propuštene prilike Kristijana Ronalda, sve je bilo rešeno. Bila je to još jedan uigrani prekid, koji je prvencem u reprezentativnom dresu krunisao Paljinja.

U narednom kvalifikacionom meču, 1. septembra, sastav Fernanda Santosa će dočekati Irsku, dok će im šest dana kasnije protivnik biti Azerbejdžan. Ipak, pre toga ih čekaju pripreme za Evropsko prvenstvo, a potom i sam turnir, a tek onda će razmišljati o nastavku borbe za Mundijal.

KVALIFIKACIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO, GRUPNA FAZA - 3. KOLO

Utorak

GRUPA A:

Azerbejdžan - Srbija 1:2 (0:1)

/Mahmudov 59pen - Mitrović 16, 81/

Luksemburg - Portugalija 1:3 (1:1)

/Rodriges 30 - Žota 45+2, Ronaldo 51, Paljinja 80/



tagovi

Kristijano Ronaldo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara