Kristijano Ronaldo (©Reuters)
Kristijano Ronaldo (©Reuters)

Ronaldo u drugom planu u Junajtedu, ali u nacionalnom dresu je i dalje “tata”

Vreme čitanja: 3min | sub. 24.09.22. | 09:48

Liga nacija (A divizija), Grupa 2: Šampion Evrope iz 2016. godine ne sme da izgubi u Pragu (20.45) od Češke ako želi da ostane u igri za prvo mesto i polufinale

Ne igra mnogo Kristijano Ronaldo u Mančester Junajtedu, više nije nezamenjiv kod novog trenera Erika ten Haga, ali je i dalje perjanica Fernanda Santosa, selektora Portugalije. Iskusni stručnjak uvrstio je u tim velikog asa pred ključne dve utakmice u Ligi nacija sa Češkom i Španijom za plasman u plej-of i borbu za titulu. Selekcija sa Iberijskog poluostrva je premijerni pobednik ovog takmičenja pod okriljem UEFA.

Portugalci ne smeju da izgube u Pragu u subotu (20.45) u pretposlednjem kolu Grupe 2 Lige nacija A divizije ako žele da osvoje prvo mesto i plasiraju se među četiri najbolje selekcije. Pred poslednje dve utakmcie, Španija je lider sa bodom više od Portugalije. Ove dve reprezentacije igraće verovatno ključni meč u utorak u Bragi za plasman u polufinale trećeg izdanja ovog takmičenja. Ako ne izgube u Pragu, Ronalda i drugove trijumf protiv komšija na Munisipalu sigurno vodi u polufinale, bez obzira na ishod utakmice Španije i Švajcarske u subotu u Saragosi.

Izabrane vesti

Santos za ovu reprezentativnu akciju nije mogao da računa na povređene Otavija i Renata Sančeza, a izostavio je sa spiska neke igrače koji su bili standardni poslednjih godina kao što su Andre Silva, Žoao Mutinjo i Gonsalo Guedes. Zbog kartona je suspendovan desni bek Mančester Sitija Žoao Kanselo. Zamena će najverovatnije da bude Diogo Dalot iz Mančester Junajteda. Partner Ronaldu u špicu biće najverovatnije as Milana Leao i krilni napadač Bernardo Silva. Žoao Feliks je imao lakšu povredu i verovatno će da čeka šansu s klupe za rezerve.

20.45: (5,20) Češka (3,60) Portugalija (1,80)

Nisu ni Česi bez šansi za prvo mesto, sa četiri boda, ali se to meri promilima. Za Češku će konačno da igra napadač Bajera iz Leverkuzena Patrik Šik pošto je šest meseci odsustvovao zbog povrede. Van stroja je Mihal Sadilek iz Slavije, dok je saigrač iz redove praškog kluba Petr Ševčik razboleo, pa je pod znakom pitanja za duel sa šampionom Evrope iz 2016. godine.

U prvom meču ovih timova početkom juna, Portugalija je dobila u Lisabonu sa 2:0 golovima Kansela i Guedesa. Česi na poslednje dve utakmice Lige nacija nisu osvojili ni bod, a ono što je poraznije, nisu zatresli mrežu. I protiv Španije su poraženi u gostima (0:2). Šampion Evrope iz 2016. godine iznenađujuće je u prošlom kolu poklekao u gostima od Švajcarske (0:1), pa ga je Furija pretekla na tabeli Grupe 2.

20.45: (1,50) Španija (4,30) Švajcarska (7,75)

Ove selekcije su dosad odigrale četiri utakmice, a tri je u svoju korist rešila Portugalija, uz poraz davne 1996. na Evropskom prvenstvu. Na četiri međusobna duela samo je jednom bilo 3+, pa verujemo da ni sada mreže neće mnogo da se tresu.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

---------------

LIGA NACIJA (A DIVIZIJA) – 5. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Subota

GRUPA 2

20.45: (5,20) Češka (3,60) Portugalija (1,80)

20.45: (1,50) Španija (4,30) Švajcarska (7,75)

***kvote su podložne promenama

Petak

GRUPA 3

Italija - Engleska 1:0 (0:0)

/Raspadori 68/

Nemačka - Mađarska 0:1 (0:1)

/Salai 17/

Četvrtak

GRUPA 1

Francuska - Austrija 2:0 (0:0)

/Mbape 56, Žiru 65/

Hrvatska - Danska 2:1 (0:0)

/Sosa 49, Majer 79 - Eriksen 77/

GRUPA 4

Belgija - Vels 2:1 (2:0)

/De Brujne 10, Batšuaji 37 - Mur 50/

Poljska - Holandija 0:2 (0:1)

/Gakpo 13, Bergvajn 60/



tagovi

Fudbalska reprezentacija ŠpanijeLiga nacijareprezentacija Portugalareprezentacija ŠvajcarskeFudbalska reprezentacija Češkereprezentacija ČeškeKristijano Ronaldo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara