Kristijano Ronaldo (©Reuters)
Kristijano Ronaldo (©Reuters)

Ronaldo ućutkao kritičare, Pirlo diplomatski: To je bila zajednička odluka

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.05.21. | 01:18

Da li je ovim potezom Portugalac završio s Bjankonerima? Trener Juventusa pravda superstara zbog odluke koja je mnoge šokirala

Sezone puna padova na kraju je srećno završena za Juventus. Bjankoneri su uzeli Kup Italije, a u poslednjem kolu Serije A Napoli je šokantnim remijem (1:1) na stadionu Dijego Armando Maradona u Napulju protiv nezainteresovane Verone poklonio crno-belima plasman u Ligu šampiona.

Juve je lako pobedio Bolonju Siniše Mihajlovića u gostima sa 4:1, a meč je imao šokantnu uvertiru. Na klupi se našao Kristijano Ronaldo. Mediji u Italiji javili su da je Portugalac rekao Pirlu i saigračima da se oseća umorno i da nije spreman da igra ključni meč sezone za nekadašnjeg šampiona Italije.

Izabrane vesti

Ovakva odluka odmah je pokrenula lavinu komentara i spekulacija da sve ima veze sa najavljenim povratkom Portugalca u Mančester junajted ovog leta. Ronaldu je ovo drugi put da utakmicu Serije A počinje sa klupe za rezervne igrače. Prvi put se to dogodilo u meču sa Specijom, kada je ušao u drugom poluvremenu i sa dva pogotka overio ubedljivo slavlje svog tima.

Ronaldo je objavom na društvenim mrežama posle meča "ućutkao" kritičare. On je na svom Instagram profilu okačio crno-belu slika na kojoj drži prst ispred usta i tako indirektno prozvao sve koji ga krititkuju.

Utorak, 19.00: (2,45) Crvena zvezda (3,10) Partizan (3,10)

Posle meča novinari su od Andree Pirla, trenera Juventusa, tražili objašnjenje za izostanak prve zvezde, ali mladi stručnjak nije dolivao ulje na vatru. Diplomatski je prokomentarisao izostanak jednog od najboljih fudbalera današnjice.

"To je bila zajednička odluka. Ronaldo je bio umoran posle utakmice finala Kupa Italije protiv Atalante, pa sam odlučio da stavim u timu Moratu, još jednog sjajnog igrača“, rekao je Pirlo.

On je dodao da Portugalac nije bio povređen.

"Kristijano je bio dostupan, ali imam dugu klubu i mogu da biram mnogo različitih igrača“, zaključio je trener nekadašnjeg šampiona Italije.

Ronaldo je 2018. godine stigao u Juventus u spektakularnom transferu iz Real za više od 100.000.00 evra. Portugalac ima platu od 30.000.000 evra godišnje. Ugovor mu ističe sledeće godine, ali mesecima se piše da bi dve strane mogle da se raziđu ovog leta.

Juventus sa Ronaldom nije bio ni blizu osvajanje Lige šampiona, trofeja koji torinski gigant dugo čeka, a ove sezone skudeto je završio u Milanu, u vitrinama Intera. Nerazuri su posle pune decenije na italijanskom tronu. Juventus je skinut posle devet uzastopnih titula na Apeninima.



tagovi

Kristijano RonaldoJuventusSerija AAndrea PirloItalija

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara