Davide Kalabrija (©Reuters)
Davide Kalabrija (©Reuters)

Rosoneri su zreli za skudeto, Kalabrija tvrdi: U Italiji nema boljeg tima od Milana

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.10.21. | 03:01

Tim sa San Sira slavio u komšiluku, u Bergamu protiv Atalante sa 3:2 i potvrdio šampionske ambicije u Seriji A

Juventusova vladavina je završena prošle sezone, Inter je u finansijskim problemima, ostao je bez prve zvezde Romelua Lukakua, a Napoli i Milan su sjajno počeli novi šampionat u Seriji A. Rosoneri su dugo bili u zapećku, ali posle trijumfa u Bergamu protiv Atalante sa 3:2 rastu ambicije čete Stefana Piolija. Skudeto nije nemoguća misija kao što je to izgledalo pre početka prvenstva na Apeninima.

Davide Kalabrija je uveren da u Italiji trenutno Milan najbolji tim. Rosoneri imaju 19 bodova posle sedam kola, što je njihov najbolji početak od osvojene titule 2003/04, samo dva boda iza vodećeg Napolija.

Izabrane vesti

"U Italiji ima mnogo jakih timova, ali po mom mišljenju, nema boljih timova od Milana“, rekao je Kalabrija.

16. oktobar, 20.45: (1,48) Milan (4,50) Verona (7,75)

Početni uspesi milanskog tima sigurno su zamajac za nastavak sezone.

Moramo da se fokusiramo na sebe i nastaviti da verujemo da smo najbolji. Postoje trenuci koji se menjaju tokom sezone, ali moramo da nastavimo da idemo uz ovaj pozitivan talas“.

-------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------

Trener Milana Stefano Pioli transformisao je ekipu koja je izgubila sa 5:0 od Atalante u decembru 2019. Sada su Rosoneri moćan tim.

"On nam daje veru, ima jasnu predstavu o fudbalu koja nam svima omogućava da damo sve od sebe. Intenzitet je najvažnija karakteristika, jer možemo održavati tempo tokom celog meča i to nam donosi rezultate“ istakao je Kalabrija.

Defanzivac Milana je dobio poziv u nacionalni tim da zameni igrača Atalante Rafaela Toloija, koji se povukao zbog povrede.

Sandro Tonali puca od samopouzdanja posle trijumfa u komšiluku.

"Bio sam premlad kad je Milan ovako dobro startovao u Seriji A. Ne sećam se toga. Jedini cilj Milana ove sezone je skudeto“, istakao je Tonali.



tagovi

AtalantaSerija AMilanDavide KalabrijaSandro Tonali

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara