Komentari na vest

Rumenige: Snaga Bajerna je u poštovanju rivala, uživam u utakmicama Intera

m

marko21

pre oko 3 godine

@mr.wolf Gde su bili pre 80-tih??? Pa samo su 70-tih vezali tri lige sampiona, o cemu ti pricas???
m

mr.wolf

pre oko 3 godine

Jesu osvojili tri za redom KS. I Notingem je osvojio dve za redom. To ne menja cinjenicu da su do 1980 imali 5 titula. Ej, 5..... za 80 godina. Prvu titulu osvojili '32 u prvenstvu sa 16 ekipa i jednokruznim sistemom, odigrali 15 utakmica, takoreci liga im je bila tada na amaterskom nivou u odjosu na Engleze. Prvu realno "profesionalnu titulu" osvojili 69. Ej, posle 69 godina. Svaka cast za KS, ali u tom trenutku su bili skoro pa kao Notingem, dobro imali su 5 titula, notingem 2.
G

Gist

pre oko 3 godine

Jedan od poslednjih velikih gospodina u svetu fudbala, mnogi a pre svega oni naj bogatiji, imali bi mnogo toga da nauce od njega
g

goran_gogi

pre oko 3 godine

Kakvo licemetstvo vlada ovom planetom...
G

Gost2

pre oko 3 godine

Jel postovanje I otimanje najboljih igraca Borusiji Dormund?
a

as

pre oko 3 godine

Ili je poštovanje to kada pre 16 godina pozajmiš Borusiji novac kako ih ne bi prebacili u treću ligu, a onda ta ista Borusija 5-6 godina kasnije uzme 2 vezane titule? Elem, to da Bajern krade igrače Borusiji je najveći mit koji vlada među srpskim ljubiteljima fudbala, jer Bajern osim Gecea i Humelsa nije kupio niti jednog igrača Dortmunda (Leva je došao nakon ugovora, mogao je da bira gde će). Dok je, s druge strane, Dortmund u tom periodu doveo dvocifren broj igrača iz Leverkuzena i Gladbaha, koji su njihova konkurencija.
O

Of

pre oko 3 godine

Tesko je to plitkim mozgovima objasnit
m

mr.wolf

pre oko 3 godine

@as Naravno da su im pozajmili pare, da nisu, ostali bi bez jednog snabdevaca. Inace, tajna njihovog uspeha je sto cela liga postoji da bi Bajern bio najjaci. Cela liga je prakticno razvojno okruzenje za igrace, koji na poziv Bajerna lete tamo. Bajern je masinerija. I ne to nije mit kao syo kazes. To je istina, ako zelis, mozes i da proveris gde je bio Bajern do pocetka 1980. Pregledaj malo njihovu istoriju, Tek kasnije, pri ujedinjenju su postali sila, a osamdesetih su pripremali teren za to. Bajern je dugorocni projekat koji je osmislila drzava, zarad novog pogleda i imidza na novu drzavu. Ako je tebi normalno da klub za 80 godina (od 1900-1980) osvoji 5 titula, a onda u narednih 40 godina osvoji 25, onda ok. Znas sta je mit ? Mit je da je Bajern nesto specijalno,a zapravo je drzavni projekat. Prezentuje u najboljem svetlu Nemacku, Bavarsku i njihovu ekonomiju.
G

Gost112

pre oko 3 godine

@mr.wolf Bajern je do pocetka osamdesetih godina proslog veka osvojio 3 titule Lige šampiona za redom.
m

mr.wolf

pre oko 3 godine

@gost112 Jesu, I Notingem je osvojio dve za redom. Jednom liku gore vec odgovorih, to ne menja cinjenicu da su imali samo 5 domacih titula za 80 godina svog postojanja. A KS, svaka cast, bili su cudo tada, isto su ih gledali ljudi kao i Notingem. Mali tim, sa malo domacih trofeja, dominira u KS. Ako vec hoces paralelu, i oni i Notingem su bili "lester" tog vremena. A ako bas hoces da te upoznajem sa istorijom, Bajern je prvu titulu osvojio 1932 u prvenstvu Nemacke koje je u tom trenutku bilo amaterskog ranga u odnosu na Engleze. Imali su 16 tima u ligj i igrali jednokruzni sistem, tj, postajes prvak posle 15 utakmica. Prvu "profesionalnu" titulu su osvojili 1969........ 69 godina od svog osnivanja. To je cinjenica koju niko ne moze da promeni, isto kao cinjenicu da su postali posle 1980 osvojili 26 titula od mogucih 40. I pogle cuda...sada ne mogu da vezu tri LS, a mnogo su veci tim nego sto su bili sedamdesetih.....