(©Reuters)
(©Reuters)

Rumenige: Snaga Bajerna je u poštovanju rivala, uživam u utakmicama Intera

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.03.21. | 11:18

Čelnik Bavaraca se osvrnuo na duel protiv Lacija i trenutnu poziciju Nerazura

Fudbaleri Bajerna obavili su značajan deo posla u osmini finala Lige šampiona već u prvom susretu rutinski savladavši Lacio u gostima (4:1), te revanš zakazan za sutra od 21 čas u Minhenu dočekuju prilično rasterećeni.

U okviru uvertire u gostovanje rimskog kluba na Alijanc areni italijanski mediji su sa predsednikom izvršnog odbora Bavaraca Karl Hajncom Rumenigeom razgovarali na temu predstojećeg susreta, ali i o Interu u kojem je nekadašnji nemački ofanzivac proveo tri godine tokom igračke karijere.

Izabrane vesti

"Trenutno smo branioci svih trofeja koje smo mogli da osvojimo, ali našu snagu čine dva faktora. Prvi je sjajan kvalitet, a drugi je taj što na teren ulazimo poštujući sve protivnike, bez bahatosti i razmišljanja da smo već pobedili. Danas, sa pandemijom koja je u toku, nema razlike između domaćinstva i gostovanja, to je kao da igrate na neutralnom terenu. Važno je da poštujemo Lacio kao što je bio slučaj u Rimu", rekao je Rumenige.

Kvota na Lacio protiv Bajerna je 8!

Čelnik Bavaraca osvrnuo se i na fenomenalnu sezonu Nerazura čiji je dres nosio tri sezone.

"Beleže konstantne rezultate i taktički su vrlo zanimljivi. Taktika koja se prilagođava timu, zahvaljujući Konteovim zaslugama koji je odlično obavio posao. Inter je danas drugačiji u odnosu na ono kako je izgledao pre dve godine kada je stigao aktuelni strateg. Sviđa mi se jer je čvrst u odbrani i izuzetan u napadu: Lautaro i Lukaku funkcionišu zaista dobro, ali i vezni red je dobar. Zadovoljstvo mi je da gledam televizijske prenose utakmica Intera".

Posebnu pažnju u redovima lidera Serije A privlači Romelu Lukaku koji je nezaustavljiv ove sezone.

"Lukaku je drugačiji. Fizički je div, ali se i tehnički snalazi. Ne živi samo zahvaljujući svojoj telesnoj građi. Dobar je, u derbiju je dao izuzetnu asistenciju Lautaru. Lukaku ima talenat, tehniku koja u Mančesteru nije bila toliko primetna. Preporodio se zahvaljujući Interu".

Ovom prilikom Rumenige je demantovao interesovanje Bajerna za Marcela Brozovića.

"Nikada nismo imali nikakvog kontakta, da budem iskren. Tržište transfera ove godine će biti veoma komplikovano za sve. Prošle godine je tržište već blago oslabilo, a ove godine još uvek je u padu", istakao je Nemac.



tagovi

Karl Hajnc RumenigeMarcelo BrozovićRomelu LukakuInter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara