Rumunska legenda hvali Partizanovog štopera: Vujačić će igrati u važnom evropskom timu

Vreme čitanja: 1min | sre. 15.06.22. | 20:07

Posledica sjajnog izdanja Hrabrih Sokolova

U moru negativnih tekstova u rumunskim medijima nakon debakla od Crne Gore, pozivanja na ostavke čelnika saveza, selektora Jordaneskua, kritika na račun fudbalera, kompletnog sistema, budućnosti rumunskog fudbala uopšte, izdvaja se "trezvena" analiza legende tamošnjeg fudbala, Ilijea Dumitreskua.

Bivši igrač Steaue, Totenhema, Sevilje, napadač koji je blistao na Mundijalu u Americi 1994.  gde su Rumuni nesrećno u četvrtfinalu ispali od Šveđana na penale, dao je analizu meča za Digisport:

Izabrane vesti

“Mislili smo da je poraz koji smo doživeli u Crnoj Gori slučajnost i bili smo iznenađeni. U Bukureštu sam mislio da ćemo imati drugačiji pristup. Za mene je bilo iznenađenje kako je Crna Gora počela meč. Branili su kolektivno, videla se jasno dobro razrađena stragija, plan u igri. Dali su nam lekciju", kazao je Dumitresku.

Stefan Mugoša je postigao tri gola i odigrao najbolji meč u reprezentaciji, Marko Janković upisao dve asistencije i prikazao partiju za nezaborav, Milan Mijatović je takođe blistao na golu, ali je rumunskoj legendi za oko zapao jedan drugi fudbaler Crne Gore.

"Da biste mogli da probijete takvu odbranu, potrebno je da vezni igrač promeni smjer, da se „uvuče“ između linija. Puškaš je umesto toga bio stalno okrenut leđima golu. Čuće se o crnogorskom broju pet, Vujačiću. On će uskoro igrati u važnom evropskom timu", rekao je Ilie Dumitresku.


tagovi

Igor Vujačić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara