Jaroslav Rakicki i Malkom (©Shutterstock)
Jaroslav Rakicki i Malkom (©Shutterstock)

Rusija: Ko u kakvom stanju ulazi u finiš sezone i da li Zenit ima razlog da strepi od Arsenala?

Vreme čitanja: 4min | sub. 19.03.22. | 09:11

Spartak ima dvostruku motivaciju, problemi oko Lokomotive, Himki ostao bez napadača

FIFA je 7. marta objavila odluku o promeni "Pravila o statusu i transferima fudbalera" i dozvolila stranim igračima i trenerima klubova dva najkvalitetnija takmičenja u Rusiji da jednostrano suspenduju ugovore do kraja sezone 2021/2022.

Brojni legionari su iskoristili ovu opciju i rastali se sa svojim poslodavcima u najvećoj zemlji na svetu, i istovremeno su u situaciji da mogu nesmetano da nastave sezonu u bilo kom stranom klubu. Iz tog razloga "prozor" za dodatnu registraciju igrača iz ruskih timova biće otvoren do 7. aprila.

Izabrane vesti

Do kraja sezone u Premijer ligi ostalo je još devet rundi, a pojedini timovi finiš kampanje dočekaće u drastično izmenjenom sastavu. No, aktuelni lider i branilac titule Zenit nije previše pogođen. Potpuno suprotna situacija vlada u Krasnodaru, koji je neprepoznatljiv posle egzodusa stranih igrača...

10.00: (2,30) Ural (2,95) Himki (3,60)

Danas kreće 22. runda šampionata utakmicom između Urala i Himkija. Ural igra kod kuće sa glavnim autsajderom takmičenja. Pored toga, Himki je izgubio ekscentričnog kamerunskog napadača Lamkela Zea, koji je rešio da napusti tim iz Moskve posle samo mesec dana. Podsetimo, to je onaj momak koji je prošle zime pokušavajući da izdejstvuje transfer iz matičnog Antverpena u Panatinaikos na trening došao u dresu velikog rivala Anderlehta. Sastav iz Jekaterinburga će učiniti sve da napusti zonu ugroženih, a deluje da gosti neće mnogo da mu smetaju.

Srpski internacionalac Dominik Dinga nije napuštao Ural, a dvojica Ukrajinaca Jaroslav Gođur i Denis Kulakov jesu. S druge strane, pored Lamkela Zea koji je dao dva gola na tri susreta za Himki, ekipu je napustio Filip Dagerstol.

12.00: (5,60) Nižnji Novgorod (3,60) Spartak (1,68)

Spartak će imati dve motivacije odjednom - da se rehabilituje za poraz od Krasnodara i da se revanšira Nižnjem za poraz u prvom delu sezone u Moskvi (1:2). Sastav crveno-belih je mnogo bolji od rivala, iako ima samo tri boda više, ali ima problema sa odbranom. Stoga, sastav Paola Vanolija mora da bude oprezan, naročito posle debakla protiv desetkovanih Bikova u prethodnoj rundi (1:2). Na megdan ekipi Aleksandra Keržakova će u punom sastavu.

Nižnji ima tri meča bez datog gola, računajući i Kup. Možda će i uspeti da zatrese mrežu protiv Spartaka, ali pitanje je da li će odbrana na čelu sa Srbinom Ivanom Miladinovićem uspeti da bude na visini zadatka. Moskovljani bi posle šamara omladinaca Krasnodara trebalo da imaju dovoljno sportskog besa. Nižnji na Spartak mora bez "odbeglog" Nigerijca Silvestera Igbuna.

14.30: (2,05) Ahmat (3,40) Lokomotiva (3,70)

Ahmat dočekuje Lokomotivu u duelu ekipa koje su do sada sakupile po 31 bod. Loko se borio protiv CSKA u prošlom kolu i izgledao je prilično dobro. Ipak, Železničari su poklekli u nadoknadi i sada će učiniti sve da ne uđu u negativnu seriju. Da će im biti lako neće, naročito posle svih problema i odlaska glavnog trenera Markusa Gizdola, kao i brazilskog štopera Pabla koji je pre par dana pojačao Flamengo.

Ahmat je na tri meča prolećnog dela sezone osvojio četiri boda, a tim u kojem nastupa srpski bek Miroslav Bogosavac ostao je bez trojice ukrajinskih članova stručnog štaba.

17.30: (1,17) Zenit (7,50) Arsenal Tula (16,0)

Fiks kola trebalo bi da bude pobeda Zenita. U svakom pogledu, sastav iz Sankt Peterburga je jači od Arsenala iz Tule. Izostanak Vendela, koji je dobio crveni karton u prošom kolu ne bi trebalo drastično da utiče na igru. Gosti će, naravno, pokušati da se odupru, ali kod kuće Zenit obično lako izlazi na kraj sa skromnim autsajderima.

Ekipa Miodraga Božovića kod kuće nije bila konkurentna u protekloj rundi protiv glavnog pratioca Zenita - Dinama (1:4), a u Sankt Peterburgu može samo da joj bude teže. Ipak, Arsenal je neporažen na tri protekla dvoboja sa Zenitom u svim takmičenjima, a na poslednja dva sukoba je izašao kao pobednik.

Uroš Radaković, Goran Čaušić i Đorđe Despotović nisu mrdali iz Tule, za razliku od Šveđanina Aksela Bjornstrema, dok je tim Zenita napustio jedino Ukrajinac Jaroslav Rakicki.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

RUSIJA 1 - 22. KOLO

Subota

10.00: (2,30) Ural (2,95) Himki (3,60)

12.00: (5,60) Nižnji Novgorod (3,60) Spartak (1,68)

14.30: (2,05) Ahmat (3,40) Lokomotiva (3,70)

17.30: (1,17) Zenit (7,50) Arsenal Tula (16,0)

Nedelja

12.00: (1,35) CSKA (4,90) Rubin (9,50)

12.00: (2,60) Ufa (2,95) Krasnodar (3,00)

14.30: (1,90) Soči (3,45) Krila Sovjetov (4,20)

18.00: (1,43) Dinamo (4,40) Rostov (7,75)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Rusija 1UralHimkiNižnji NovgorodSpartak MoskvaAhmatLokomotiva MoskvaZenitArsenal Tula

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara