Didije Lamkel Ze u crvenom dresu (©Reuters)
Didije Lamkel Ze u crvenom dresu (©Reuters)

Baloteli je doktor nauka za Lamkela Zea: Na trening u dresu najvećeg rivala, policija ga čuva od sopstvenih navijača

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.01.21. | 15:08

“Zgazio je na dušu kluba”, kažu čelnici Antverpena

Mario Baloteli je sinonim za igrača koji zbog “lude glave” nije napravio veću karijeru, sećamo se i koliko su problema pravili Adrijano, Antonio Kasano, čak i Dijego Armando Maradona, ali ako pričamo o najbezobraznijem teško da iko može da izađe na crtu Didijeu Lamkelu Zeu. Trenutno najomraženije ličnosti u Antverpenu.

Visoki Kamerunac (196 centimetara) je ovih dana pucao u srce Antverpenovih pristalica pošto klub nije hteo da ga pusti da ide u Panatinaiksos. Revoltiran takvom odluku 24-godišnji napadač je u trening centar kluba došao u dresu – Anderlehta?! I kad mu obezbeđenje nije dozvolilo da uđe okačio je svoju fotografiju u tuđoj opremi na Instagram i napisao: “Sutra dres Žerminal Beršota”. Inače najvećeg, lokalnog rivala Antverpena.

Izabrane vesti

Jednostavno je: Hoću da idem u Grčku. Dogovorio sam se. Ne igrajte se sa mojom karijerom”, zapretio je Lamkel Ze.

Dan kasnije ispred njegove kuće – policija. Navijači su besni. Lamkel Ze je shvatio šta je uradio i javno se izvinio poručivši pride treneru da može da računa na njega i na proleće. Slaba uteha.

Zgazio je na dušu ovog kluba”, kaže generalni menadžer Sven Žak.

Nije lepo reći, ali nije tajna da Didije nije ‘top topova’ kad je u pitanju inteligencija. I mnogi ga ljudi iskorišćavaju. Provociraju ga da radi ovakve stari… Ovo se ne radi”, dodao je.

Ne vredi sad, šteta je učinjena. Ne prvi put. Pamti se tako njegova tuča sa bivšim saigračem Želeom van Damom na treningu. Više puta je izbacivan iz prvog tima, to je i sad bio slučaj i zato se ponajviše ljutio kad mu nije dozvoljeno da ide u Atinu. Svađao se i sa navijačima, kršio dogovore, javljao da je bolestan kad je zakazan jači trkački trening.

Crvene kartone da ne pominjemo. Najgluplji je sigurno bio onaj iz kvalifikacija za Ligu Evrope protiv AZ Alkmara. U Holandiji 1:1 u revanšu Lamkel Ze postiže gol za 1:0, skida dres da proslavi i dobija drugi žuti, odnosno crveni karton. AZ sa igračem više dobija sa 4:1. Holandski mediji zato ga i dan danas zovu “najvećim klovnom Evrope”.

Ne bez razloga.



tagovi

Didije Lamkel Ze

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara