Spartakova oproštajna poruka za Džordana Larsona (©Spartak Moskva/Telegram)
Spartakova oproštajna poruka za Džordana Larsona (©Spartak Moskva/Telegram)

Ružan razvod Spartaka i Larsona, Džordana Larsona – 0 golova, 0 asistencija, 7 intervjua

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.06.22. | 15:02

Moskovljani besni zbog odluke švedskog napadača da iskoristi mogućnost i jednostrano raskine ugovor sa klubom

Zarema Salihova, supruga Spartakovog vlasnika Leonida Feduna, javno je pričala da je insistirala da Džordan Larson stigne u Moskvu i govorila dragom da ako joj ispuni želju tri godine ne mora da joj kupi nikakav drugi poklon. Navijači su ga posle 15 golova u prvoj godini proglasili za igrača sezone. Ali na kraju je puklo kako može samo kad su dvoje bili istinski zaljubljeni i sin legendarnog Henrika Larsona više nije član ruskog velikana.

Larson mlađi je iskoristio pravo po kojem Uefa i Fifa dozvoljavaju svim strancima da zbog rata u Ukrajini jednostrano raskinu ugovor sa ruskim klubovima. Takav potez je toliko razbesneo ljude u Spartaku da su, iako su na ostalim društvenim mrežama ostali pribrani, potpuno podivljali na Telegramu, najpopularnijoj socijalnoj platformi u Rusiji.

Izabrane vesti

Na zvaničnom profilu kluba objavljen je zaista nesvakidašnji post. Džordan Larson je dobio nadimak “Agent 007“ pod prilično malicioznim, mada istinitim objašnjenjem – nula postignutih golova, nula asistencija, sedam intervjua.

Odnosi se naravno na proteklu Larsonovu sezonu u Moskvi i samo na njegov učinak u prvenstvu Rusije, mada ni u ostalim takmičenjima nije blistao. Onda je u aprilu otišao iz kluba i vratio se u Švedsku, u kojoj je igrao za AIK. Neće opet tamo, jer taj klub prosto ne može da ispuni njegove finansijske zahteve.

A para vrti gde burgija neće, pa je Larson, doveden avgusta 2019. i Norćepinga za 4.000.000 evra, leta 2021. odbio i 10.000.000 evra vrednu ponudu nemačkog Volfzuburga. Tada mu je bilo lepo u Moskvi, nije mogao ni da pretpostavi koliko će se situacija zakomplikovati februara 2022. sa izbijanjem rata u Ukrajina. Nadao se da će na Evropskom prvenstvu 2021. sebi podići cenu, nije ulazio u igru i Volfzburg je odustao i Larson je ostao u Moskvi.

Do ovog leta. Sada je i zvanično u potrazi za novim klubom.



tagovi

Džordan LarsonLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara