Rikardo Sa Pinto (Star Sport)
Rikardo Sa Pinto (Star Sport)

Sa Pinto: Vojvodina pretila isključivo zbog naših grešaka, zaslužili smo bar još tri, četiri gola

Vreme čitanja: 3min | pet. 28.07.23. | 00:20

Izjave portugalskog trenera koje bi mogle da motivišu novosadski tim za revanš na Karađorđu

Posle prvih 90 i kusur minuta odmeravanja snage između APOELA i Vojvodine u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Konderencije, sve je i dalje otvoreno, mada pobeda Kiprana kod kuće od 2:1 Kipranima ipak garantuje nešto bolje raspoloženje pred revanš.

Ako pitate trenera velikana iz Nikozije Rikarada Sa Pitna, njegov tim je trebalo da sruši Vojvodinu sa bar pet lopti u mreži Lazara Carevića. Bio je Portugalac bez dlake na jeziku i pred novinarima posle meča dao izjave koje bi mogle ozbiljno da motivišu novosadski tim pred revanš na Karađorđu što se igra za nedelju dana.

Izabrane vesti

"Imali smo kontrolu u prvom poluvremenu i povezali mnogo dodavanja, ali nismo to unovčili na pravi način. Da smo inicijativu pretvorili u golove, bilo bi mnogo lakše. Rival nam je zapretio posle naše dve greške, ne zbog svog načina igre. Gubili smo koncentraciju povremeno, ali smo odigrali sjajno prvo poluvreme. U prvoj zvaničnoj utakmici sezone nije lako zadržati nivo od početka do kraja. Očigledno je da je rival iskoristio naše greške i čekao statične segmente utakmice i kontranapade. Možda smo zaslužili da primimo gol zbog dekoncentracije, ali takođe smo zaslužili da postignemo još tri do četiri gola", počeo je portugalski stručnjak i nastavio: "Situacija je iz naše vizure bila veoma zahtevna jer smo želeli ovu pobedu. Mi smo APOEL, igrali smo kod kuće i imali smo odgovornost da kontrolišemo loptu i utakmicu. Ali nije lako uvek sprovoditi planove u delo. Često se igralo veoma brzo i igračima nije bilo lako u prvom takmičarskom meču. Kao što ste videli i Vojvodina je takođe imala trojicu, četvoricu igrača koji su se suočavali sa problemima. Srećan sam zbog pobede, ali sve je još otvoreno."

Osvrnuo se nakadašnji trener Crvene zvezde konkretno na novosadsku Staru damu i njene fudbalske mogućnosti.

"Vojvodina je dobar tim sa brzim fudbalerima. Rade požrtvovano, bore se i čekaju svoju šansu. U poslednjih petnaestak minuta osetio sam da moja ekipa nije tako sveža, a protivnik je igrao srcem. Rezultat je pošten, ali da smo postigli treći gol, pozitivnije bi pristupili revanšu."

A novinare je zanimalo kako će izgledati repriza u Novom Sadu za nedelju dana.

"Prerano je govoriti o promenama. Moram da pogledam utakmicu ponovo, analiziram detalje i tek onda napravim pripremu za revanš. Oni moraju da pobede da bi otišli dalje. Trijumf od 1:0 im nije dovoljan. Imamo vremena. Danas ćemo odmarati, a sutra nastaviti da se spremamo."

U dresu kiparskog velikana debitovao je i nekadašnji reprezentativac Srbije i član Partizana Radosav Petrović. Uveo je Sa Pinto 33-godišnjeg vezistu da svojim iskustvom pomogne ekipi da što mirnije privede meč kraju. Novinari su pitali Portugalca na kojoj poziciji vidi Srbina.

"Kao golmana", nasmejao je sam sebe Sa Pinto, a onda nastavio u ozbiljnijem tonu: "Naravno da ga vidim na njegovoj poziciji. Mоže da igra i kao zadnji vezni i kao štoper i verujem da ću imati prilike da ga koristim na obe pozicije. Imam puno poverenja u ceo tim. Sezona je duga i svi će biti od pomoći", zaključio je Portugalac.



tagovi

Rikardo Sa PintoFK VojvodinaAPOELAPOEL NikozijaKvalifikacije za Ligu konferencije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara