Valter Sabatini, Dušan Vlahović, Đanluiđi Donaruma (Reuters)
Valter Sabatini, Dušan Vlahović, Đanluiđi Donaruma (Reuters)

Sabatini redom kritikovao: Vlahović i Donaruma su nezahvalni, Murinjo dobar glumac

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.02.22. | 15:15

Nekadašnji sportski direktor Rome i Intera u svom maniru, bez dlake na jeziku

Valter Sabatini je stari lisac italijanskog fudala. Nije bio veliki fudbaler, niti reprezentativac Italije, ali njegova reč posle silnih angažmana u bogatoj karijeri na poziciji sportskog direktora, ima težinu na Apeninima. Nekadašnji prvi operativac Rome i Intera, a aktuelni šef sportskog sektora Salernitane, pričao je za italijanski Corriere dello Sport u svom maniru, bez dlake na jeziku, a na meti njegovih kritika našli su se jedan od najboljih mladih napadača i jedan od najkvalitetnijih mladih golmana Evrope i to iz istog razloga - načina na koji su se rastali sa klubovima u kojima su eksplodirali.

Izabrane vesti

"Vlahovićev odlazak iz Fiorentine u Juventus? Nije to bila plemenita stvar, zapravo, nedopustiv potez. Kako to da nemaš nikakvu zahvalnost prema klubu koji je verovao u tebe. Isti važi i za Donarumu i Milan. U tim klubovima su dobili šansu, počeli da igraju. Toliko o ljudskim kvalitetima", rekao je Sabatini.

Doduše, ima razlike u slučajevima Vlahović i Donaruma, budući da je srpski golgeter bez obzira na činjenicu da je odbio produžetak saradnje i najveći ugovor u istoriji Fiorentine, ipak napunio kasu toskanskog kluba sa oko 80.000.000 evra. Donaruma je takođe odbio produžetak ugovora, ali je napustio klub kao slobodan fudbaler i Rosoneri su ostali bez centa. Razlika je i u tome što je mladi Italijan otišao iz Italije i pojačao Pari Sen Žermen, a Vlahović, prešao u najomraženiji tim iz ugla Viole - između ostalog Sabatini je aludirao i na tu činjenicu.

Nastavio je 66-godišnji Italijan sa kritikama, ali sa igrača prešao je na trenere, odnosno jednog od najkritikovanijih stručnjaka na Čizmi, Žozea Murinja kojeg bije glas da ga je vreme pregazilo, da je pročitan i da ne uspeva da promeni ništa u svojoj fudbalskoj filozofiji.

"On je uspešan glumac, ali ja želim da vidim pravi fudbal. On će moći da mi replicira da je osvojio sve, a da ja nisam osvojio ništa. On je dobar za određenu vrstu ekipa, za određeni kontekst i cilj. Ja gledam rezultate. On iz svakog poraza izlazi sam. Igrače ostavlja na lomači... Sve to je jako upitno. Ovo je prelazna godina, a rad u Romi je posebna vrsta realnosti. Posle uvodne seozne, Murinjo će pokušati da popravi stvari, ali sigurno ne sa igračima poput Serža Oliveire", ne dopadaju se Sabatiniju ni potezi sportskog sektora Rome koji je vodio sredinom prošle decenije.


tagovi

Dušan VlahovićĐanluiđi DonarumaŽoze Murinjo

Obaveštavaj me

Milan
Juventus
Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara