Lazar Pavlović (©MN Press)
Lazar Pavlović (©MN Press)

Sad ili ko zna kad: Vreme je da Lazar Pavlović uradi nešto u Evropi

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.11.21. | 09:28

Stanojević retko kad daje šansu „bonusima“ na međunarodnoj sceni, ali ovo je jedna od idealnih za vezistu iz „klase 2001

Bolju prililku od ove neće imati. Lazar Pavlović da pokaže može li kao „desetka“ da nosi igru u bitnim utakmicama, crno-beli da procene da li je vreme da sa veziste iz „klase“ 2001“ skinu etiketu talenta i promovišu ga u oslonca ekipe. Gostovanje u Talinu savršena je šansa da se na delu vidi uticaj povremenog mladog reprezentativca na igru i rezultate crno-belih.

Posebno ako se zna da mu je put očišćen. Najpre je pre dva meseca klub napustio Sejduba Suma, prošle sedmice potvrđeno je da Bibars Natho neće igrati fudbal do kraja kalendarske godine, a baš su Gvinejac i Izraelac dve i po godine okupirali mesto iza napadača. Sad kad njih nema, na Pavloviću je da opravda potencijal, jer se dosad smatralo da ga dvojica stranaca guše, sprečavaju da igra u kontinuitetu.

Izabrane vesti

A onda je došla utakmica sa Vojvodinom, derbi superligaškog kola, na programu posle kiksa sa Proleterom i ispostavilo se da su i bez Natha crno-beli izgledali uverljivo, da – kako je to primetio kapiten Lala Nemanja Čović – sve vreme melju rivala. Možda zbog rešenja koja je birao momak iz Obrenovca.

Opravdao je očekivanja. Bio je disciplinovan, igrao jednostavno, radio sve što je bilo potrebno. Nije lako kada se posle dužeg vremena zaigra i to u ovako jakoj utakmici“, ne deli često komplimente Aleksandar Stanojević, ali je posle trijumfa 4:1 bio zadovoljan Pavlovićevom partijom.

Kao nagradu za takvo izdanje logično deluje da mu šansu ukaže i na evropskoj sceni. U još jednom susretu velikog uloga, pošto će Parni valjak protiv Flore u Estoniji (četvrtak, 16.30) tražiti overu plasmana u narednu fazu Lige konferencije. Da, postoji opcija da se Danilo Pantić pomeri na mesto centralnog veziste ili Miloš Jojić primakne golu, iako mu je osnovno zanimanje zadnji vezni, u nekim kombinacijama da Lazar Marković (pod uslovom da je skroz fit) dejstvuje iza Rikarda Gomeša, s obzirom da je bilo takvih slučajeva u prošlosti, ali... Čisto fudbalski, najviše rezona ima da Lazar Pavlović bude ono što mu sugeriše broj na dresu. Desetka. Da na zahtevnoj evropskoj utakmici (raz)uveri javnosti, pošto je iza njegovog imena usled dugih izostanaka počela da crta upitnik.

Utisak da mu je pred meč sa Florom jedini pravi konkurent za mesto startera Danilo Pantić dodatno dobija na značaju ako se zna da povratnik iz Čukaričkog deluje opasnije kad se zaleti s krila, što bi otvorilo prostor Pavloviću da dejstvuje unutra. To je jedna strana medalje. Druga je skopčana sa činjencom da Aleksandar Stanojević retko kad veruje bonusima na međunarodnoj sceni. Izuzev Nemanje Jovića (počeo premijerni susret sa DAC-om i završni kvalifikacioni sa Santa Klarom) nijedan drugi mladi fudbaler nije dobio šansu od prvog minuta.

Pavlović bi mogao. Jer kako drugačije proceniti da li je budućnost Partizana ako ne igra? A duel sa Vojvodinom bio mu je tek četvrti u profesionalnoj karijeri koji je počeo i završio. I prvi u ulozi startera još od majskog okršaja sa Voždovcem. Za mnoge bi bio rizik da se bez velikog broja utakmica u nogama promoviše u prvih 11 u odlučujućoj utakmici za prolaz, neko će ukazati na statistiku da je dosad u karijeru odigrao zbirno samo 45 minuta van granica Srbije, međutim, ako neće sad – kad će. Na leto mu ističe ugovor. Nije više ni najmlađi u ekipi (na vrata prvog tima kucaju Baždar, Milovanović, Ilić). Zato je završni ciklus utakmica do kraja godine prilika da i ubedi struku i navijače kako je vredan poverenja.

Da uradi nešto konkretno. Od „desetke“ Partizana se to očekuje, bez obzira na godine. I toga je svestan.

Očekuje Aleksandar Stanojević da ubrzam igru, biram jednostavnija rešenja, igram sa što manje dodira u našoj polovini, dok mi na prostoru od 20, 30 metara od gola rivala daje slobodu da pokažem kvalitet“, govorio je Pavlović letos.

Stadion Lilekula je njegova pozornica da reči pretoči u dela.


tagovi

Lazar PavlovićFK PartizanLiga konferencije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara