Rikardo i Jojić (© MN Press)
Rikardo i Jojić (© MN Press)

Partizan ima najboljeg strelca i asistenta lige

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.11.21. | 16:43

Najava slavlja u maju?

Partizan kakav dugo nije bio. Kako god da se završi gostovanje Voždovcu narednog vikenda u decembar će ući kao lider Superlige. Sa dobrim izgledima da osvoji jesenje počasti i nagovesti mogućnosti u drugom delu sezone. Potvrda da je preležao dečije bolesti stigla je u nedeljnom susretu sa Vojvodinom, okončanom trijumfom. Rutinskim.

Bila je to možda najzrelija partija izabranika Aleksandra Stanojevića tokom jeseni. Dominirali su u posedu, stvorili desetak šansi, četiri puta zatresli mrežu i podsetili na izdanja od letos, kad su rivale po Srbiji obarali kao kuglaš kegle. Posledica je učvršćena pozicija na vrhu tabele i potvrda da osim timskog poseduju i ogroman individualni kvalitet.

Izabrane vesti

Prvi dokaz ponudio je Rikardo Gomeš. Toliko je visoko podigao standarde da je posle tri utakmice bez pogotka (Čukarički, Gent, Proleter) počelo da se priča kako je u golgeterskoj krizi. Odgovorio je takvim urlikom da se čulo do vrha istočne tribine dok je proslavljao mat glavom, pa je bez obzira što nije imao bogzna kakav uticaj na dešavanja na terenu poboljšao konto. Ovo mu je 21. gol u sezoni, a 17 u Superligi. Kakav je to učinak najbolje se vidi da je ubedljivo vodeći na listi strelaca, prvi sledeći je Aleksandar Katai iz Crvene zvezde (deset), slede Miljan Škrbić (Radnički Niš, devet), Nikola Vujnović (Voždovac) i Đorđe Jovanović (Čukarički) sa po osam.

Nadmašio je Rikardo učinak Petra Škuletića iz jeseni 2014. Tada je momak iz Danilovgrada bio precizan 14 puta u 15 kola, s tim da bi trebalo napomenuti da je Afrikanac već odigrao dva meča više. Pre odlaska na pauzu imaće još četiri prilike da poboljša brojke i trku za zvanje najboljeg špica Superlige učini nezanimljivom. Poslednji put kad je neki igrač crno-belih osvojio Zlatnu kopačku (Uroš Đurđević 2017) klub se okitio duplom krunom. Najava slavlja u maju?

Ka njemu ga, osim Rikarda Gomeša, gura i Miloš Jojić. Centralni vezista je protiv Vojvodine glavom proivgrao Kvinsija Meniga iniciravši soloprodor Holanđanina za 2:0, da bi centaršutom još jednom povratniku otklonio sve dileme u derbiju kola (na kraju stigao i da poentira) i tako uvećao vođstvo na listi najboljih asistenata. Trenutno ih ima devet.

Kako igra crno-beli tim, da su manje-više svi fudbaleri uključeni u akcije, vidi se po podatku da su preostala mesta na „podijumu“ takođe okuprilali partizanovci. Drugi je Rikardo Gomeš (pet), a Bibars Natho i Nemanja Jović na deobi trećeg, sa Mihailom Banjcem iz TSC-a i Filipom Antonijevićem iz Metalca (četiri). Primera radi, prošle godine Natho je imao samo tri kraj svog imena u jesenjem delu šampionata, a završio ga je sa 12 posle privih priprema pod komandom Aleksandra Stanojevića, u Humskoj veruju da će i Jojić biti sve bolji. Posebno je zanimljivo što je trećinu asistencija od početka prvenstva popularni Zeka podelio Izraelcu, odsutnom do kraja godine usled zdravstvenih problema.

Uticaj Miloša Jojića na igru i rezultate Partizana uočljiv je po još jednom podatku. Na nekoliko susreta baš njegove asistencije su razoružavale odbranu protivnika. Primera radi, na 0:0 u Novom Pazaru, u uvodu gostovanja u Lazarevcu, kad je trebalo nađi put do mreže Čukaričkog...


tagovi

Rikardo GomešFK PartizanMiloš Jojić

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara