Umar Sadik (© MN Press)
Umar Sadik (© MN Press)

Sadik debitovao za Almeriju, poništen mu gol, sudije nisu priznale ni pogodak Jirke

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.10.20. | 18:01

Sjajan gol Raula de Tomasa odveo Espanjol na čelu tabele Druge lige Španije

Polovičan učinak za bivše članove večitih rivala na terenima Druge lige Španije. Igrali su i Erik Jirka i Umar Sadik u petom kolu Segunde, jedan je podigao ruke u znak slavlja, drugi napustio teren pognutih glava.

Jirka je bio starter u dresu Mirandesa sa gostovanju Sabadelju (2:0). Kao i u poljskom Gurnjiku, nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde i na novoj adresi koriste kao desno krilo, imajući u vidu njegove motoričke sposobnosti. Planiraju u Mirandesu da im bivši prvotimac Spartaka iz Trnave donese probojnost po boku, međutim, izgleda da ga lopta baš vuče, rivali su ga hvatali nekoliko puta u ofsajd zamkama. Jednom mu iz tog razloga i poništili gol, ali to nije sprečilo fudbalere Mirandesa da pogocima Martineza i Peree u drugom poluvremenu ostvare drugu pobedu u sezoni.

Izabrane vesti

Što se Sadika tiče, debitovao je za Almeriju samo pet dana posle promocije. U Andaluziju je stigao u ponedeljak, na gostovanju Logornjesu počeo meč na klupi, ušao u 46. minutu umesto Franciska Viljalbe, ali nije uspeo da spreči poraz (0:1). Iako je u poslednjem minutu zatresao mrežu, pogodak je poništen zbog igranja rukom, ali je za Nigerijca bitno što upisuje minute, čemu se raduje i uprava Partizana, već je krenuo u misiju skupljanja 50 utakmica koliko je potrebno da bi u Humskoj 1 završilo 500.000 evra na ime jednog od bonusa.

Kako je Almerija pretrpela drugi poraz u tri utakmice – minulog vikenda savladao je Sporting iz Hihona golom Uroša Đurđevića – ne deluje, bar u ovom trenutku, lako ostvariv plan arapskih gazda vezan za plasman u Primeru. Što bi donelo crno-belima još 3.000.000 evra na već dobijenih 5.000.000 u vidu obeštećenja za doskorašnjeg centarfora.

Na čelu tabele trenutno je Espanjol, sa 13 bodova iz pet mečeva. Danas je u Kataloniji savladao Alkorkon (1:0) minijaturom Raula de Tomasa u 78. minutu.



tagovi

Umar SadikSadik UmarErik JirkaSegunda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara