Suma protiv Zlatibora (© FK Partizan)
Suma protiv Zlatibora (© FK Partizan)

Sadik namestio nišan, Miletić je štoper, vratio se Suma, Popović sve bliži „jedinici“

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.07.20. | 19:43

Partizan u pretposlednjoj kontroli pred početak prvenstva savladao Zlatibor u Užicu – 2:1

Lete milioni oko Umar Sadika i – ne dotiču ga. To što privlači pažnju velikih evropskih klubova izgleda da je dodatno motiviše Partizanovog napadača, tokom priprema za novu sezonu već je podesio nišan. I na trećoj uzastopnoj utakmici postigao je gol, potvrdio status prvog strelca tima i nagovestio da bi u narednom prvenstvu (ako ostane) mogao da bude jednako efikasan kao u prošlom.

Posle pogodaka Trepči i Mladosti iz Lučana, Nigerijac je bio precizan i u susretu sa Zlatiborom (2:1), taman da najavi drugu pobedu crno-belih na trećem kontrolnom susretu. Uz njega, prililčno zapaženim tokom provere u Užicu bili su povratnik u prvih 11 Sejduba Suma i asistent za prvi i strelac drugog gola, Takuma Asano.

Izabrane vesti

Mada to moda neće javno reći, Savo Milošević žalio se na suđenje, čak uleteo na teren – treći pripremni susret ovog leta tretirao je malo više kao takmičarski. Bar u pogledu sastava tima. Već na osnovu početnih 11 mogla se uočiti ideja nekadašnjeg golgetera da pravilo o bonus igračima testira tako što je golmanu Aleksandru Popoviću poverio mesto među stativama – čime je potvrdio najave da će mladi Užičanin imati drastično povoljniji status nego lane – a Nikoli Čoliću („klasa 2002“) ulogu desnog krila na drugom uzastopnom susretu.

Posebno je zanimljivo što je Milošević u srce odbrane vratio Nemanju Miletića. Prvi put posle skoro dve godine srpski reprezentativac našao se na omiljenoj mu štoperskoj poziciji, kao nagoveštaj da bi moglo da dođe do pomeranja u poslednjoj liniji i da se sa desnog beka (danas igrao Aleksandar Lutovac) preseli unutra. Da stručni štab intenzivno radi na uigravanju linija tima pokazala je kompozicija u ofanzivi: oporavljeni Sejduba Suma je posle dva propuštena duela bio starter i odmah se videlo koliko znači ekipi: posle prodora Takume Asana levim bokom šmekerski je propustio loptu kroz ka trećem strancu, Umaru Sadiku, a Nigerijac snažnim udarcem zakucao loptu u mrežu.

Prethodno, umalo da Bibars Natho, pre nego što se povredio (zglob) dovede Partizan u vođstvo (pogodio stativu), imao je i Suma pansu, da bi u drugom delu na pas Gvinejca pogodio Asano i vratio prednost Partizanu, samo nekoliko minuta pošto je Adama postigao izjednačujući gol za novog člana elitnog ranga.

U kombinaciji za meč nije bio Abdulaj Sise, izgleda da su sve manje šanse da desni bek iz Gvineje meč ostane među crno-belima. Pogotovo što je Parnom valjku ostala samo još jedna provera pre starta šampionata, protiv novosadskog Proletera u nedelju u Humskoj, a tad bi, logika nalaže, trebalo da igra tim projektovan da se istriči na megdan Napretku, 1. avgusta u Kruševcu.

--------------------------

PARTIZAN – ZLATIBOR 2:1 (1:0)

/Sadik 31, Asano 55 – Adama 49/

Užice

Stadion Slobode

Igrano bez prisustva publike

Sudija: Miloš Vitić

Partizan: Popović (od 46. N. Stevanović) – Lutovac, Miletić (od 70. Ostojić), Vitas, Urošević (od 77. Brežančić) – Zdjelar (od 60. Smiljanić), Natho (od 37. Šćekić) – Čolić (od 58. Marković), Suma (od 56. Pavlović), Asano (od 77. Jović) – Sadik (od 70. Matić). Trener: Savo Milošević.

Zlatibor: Stailković – Jezdimirović, Trajković, Vidić, Glišović – Đakovac, Krstić – Đokić, Janjić, Stamenić – Vukić: Igrali su još: Čupić, Radović, Bogićević, Tasić, Milanović, Stojić, Adama, Radmanovac, Mirković, Bjeloš. Trener: Predrag Ristanović.


tagovi

FK PartizanSadik Umar

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara