Trener Flamenga Horhe Sampaoli (©AFP)
Trener Flamenga Horhe Sampaoli (©AFP)

Sampaoli oživeo Flamengo, prvak Južne Amerike je opet kandidat za titulu

Vreme čitanja: 3min | pon. 05.06.23. | 23:05

Velikan iz Rio de Žaneira u noći između ponedeljka i utorka od 01.00 časova po srednjoevropskom vremenu gostuje Vasko da Gami u poslednjem meču 9. kola brazilske Serije A

Flamengo je bio očajan tokom prve trećine sezone, završio je bez trofeja u dva Superkupa, državnom šampionatu Karioka i na Klupskom svetskom prvenstvu. Zbog toga je uostalom i smenjen sredinom aprila portugalski stručnjak Vitor Pereira, a angažovan Horhe Sampaoli. Živnuo je tim iz Rio de Žaneira dolaskom Argentinca, rezultati su mnogo bolji i sada crveno-crni u dobrom raspoloženju dočekuju meč sa Vasko da Gamom (utorak, 01) na zatvaranju 9. kola.

Od sredine maja je Flamengo nanizao sedam mečeva bez poraza (četiri pobede i tri remija), a najvredniji uspeh u tom nizu zabeležen je pre četiri dana. U Kupu Brazila je savladao gradskog rivala Fluminense sa 2:0 i tako se plasirao u četvrtfinale.

Izabrane vesti

Favorit je i protiv Vaska, kojeg je ove godine pobedio već dva puta u šampionatu Karioka. Sastali su se u polufinalu sredinom marta, bilo je 3:2 i 3:1, a na oba meča se golovima istakao Pedro (ukupno tri pogotka).

Nije tu formu uspeo 25-godišnji napadač da prenese na mečeve u Seriji A, postigao je od početak samo dva pogotka (po jedan Koritibi i Gojasu). Doduše, imao je problem sa povredom zadnje lože, zbog čega je samo dva puta odigrao svih 90 minuta.

01.00: (3,90) Vasko da Gama (3,50) Flamengo (1,95)

S obzirom na to da je presedeo pomenuti meč sa Fluminenseom, očekuje se da noćas bude starter protiv Vaska. Ne raspolaže doduše Sampaoli kompletnim sastavom, Mateuzinjo i Leo Pereira su povređeni, a Ajrton Lukas, Fabrisio Bruno, Tijago Maja i Vidal pod znakom pitanja. Ipak, i ovako je Flamengo veliki favorit.

Doduše, moraće Argentinac malo i da se pozabavi rasporedom utakmica u bližoj budućnosti. Već kroz nekoliko dana Flamengo čeka izuzetno važna utakmica u Kopa Libertadoresu protiv Rasing Kluba, možda i ključna za dalje takmičenje u eliti. Najviše zbog toga se očekuje da Gabrijel Barbosa ostane noćas na klupi, jer protiv Fluminensea se požalio na bol u butini leve noge.

Vasko je takođe malo oslabljen, Baros i Einaldo su povređeni, dok su Andrej Santos i Marlon Gomeš igrali za mladu reprezentaciju Brazila, pa su dobili slobodan dan. Nedostajaće domaćinu, koji je bez pobede već sedam kola, a na poslednja tri meča je igubio. Sa šest poena tim Maurisija Barbijerija je pretposlednji na tabeli, samo je Koritiba lošije plasirana. Što se tiče Flamenga, ako noćas trijumfuje probiće se na deobu pete pozicije i prići će lideru Botafogu na samo pet poena zaostatka. Kako je počela sezona, bilo je veliko pitanje hoće li Flamengo ostati kandidat za titulu. Sada deluje da hoće.

BRAZIL 1 – 9. KOLO

Subota

Fortaleza – Baija 0:0

Kruzeiro – Atletiko Mineiro 0:1 (0:1)

/Hulk 27/

Atletiko Paranaense – Botafogo 1:0 (1:0)

/Santana 42/

Amerika Mineiro – Korintijans 2:0 (0:0)

/Avelar 74pen, Markes 87/

Nedelja

Santos – Internasional 1:1 (1:1)

/Lima 12 – Adrijano 3/

Gremio – Sao Paulo 2:1 (2:1)

/Kristaldo 31pen, Reinaldo 39 – Kaljeri 15/

Fluminense – Bragantino 2:1 (2:0)

/Ganso 28, Melo 34 – Borbas 54/

Palmeiras – Koritiba 3:1 (2:0)

/Artur 30, Roni 34, 73 – Manga 83/

Gojas – Kujaba 0:1 (0:0)

/Dejverson 54/

Utorak

01.00: (3,90) Vasko da Gama (3,50) Flamengo (1,95)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Brazil 1FlamengoVasko da Gama

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara