(©Reuters)
(©Reuters)

Šampion izazvao Sankt Galen, Lucern opet oslabljen

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.07.20. | 11:54

Jang Bojs slavio u Cirihu, ali zeleno-beli mogu da se vrate na čelo šampionata Švajcarske. Tun je redovna mušterija ove sezone

Šampionat Švajcarske se pomno prati u Srbiji. Navijači Crvene zvezde se nadaju da će Sankt Galen da bude prvak kako bi crveno-beli imali povlašćeniji status u kvalifikacijama za Ligu šampiona, dok crno-beli navijaju da Jang Bojs odbrani krunu.

Do kraja šampionata vodiće se velika bitka između ova dva kluba za tron u Švajcarskoj, mada i Bazel ima šanse da umeša u borbu za titulu. Jang Bojs je u subotu uveče imao lak zadatak u Cirihu protiv podmlađenog domaćina. Slavio je tim iz Berna sa čak 5:0 i bacio rukavicu Sankt Galenu koji gostuje Tunu (16.00) koji se grčevito bori za opstanak u eliti.

Izabrane vesti

Menadžer Tuna Mark Šnajder ne može da računa na vezistu Basila Stilharta zbog kartona, dok su van stroja zbog povreda Nikola Suter i Simon Rap. S druge strane, trener Sankt Galena Peter Cidler može da računa na sve igrače.

Sankt Galen igra otvorene utakmice sa dosta golova. Na poslednjih osam od devet utakmica u prvenstvu je bilo tri i više pogodaka, a na šest mečeva u nizu je kandidat za titulu i davao, ali i primao golove (GG). Na šest prethodnih utakmica, četa Petera Cidlera je postigla 15 golova.

Ove sezone sva tri puta je Sankt Galen dobio Tun, a postigao je čak 11 pogodaka protiv današnjeg rivala. U gostima je slavio sa 4:1, a na svom terenu sa 4:0 i 3:2. Tun nema poraz na svom stadionu već šest utakmica, a u seriji je od tri triumfa kod kuće. Sankt Galen nije poražen četiri poslednje utakmice na gostovanjima, a ima dva remija u nizu.

Bazel ima teško gostovanje u Ženevi protiv Serveta. Tri boda su imperativ ako želi da se umeša u borbu za titulu, ali je realnije da će da ostane na trećoj poziciji. Domaćin želi da zacementira četvrto mesto i izbori kvalifikacije za Ligu Evrope.

I na dnu - gori. Sion želi da izbegne plej-aut, a tri boda su mu imperativ protiv Lugana koji je u seriji od tri remija. Lucern je u padu forme, prošle nedelje je glatko poražen sa čak 4:1 od Sankt Galena. Trener Fabio Selestini i dalje ima probleme sa povredama ključnih igrača. Van stroja su Marko Burh, Tsi Viljam Ndenge, Ibrahim Ndaje i Kristijan Švegler, dok je Marvin Šulc suspendovan zbog kartona. Ksamaks juri poslednjui voz da izbegne poslednje mesto i selidbu u niži rang. Trener tima iz Nojšatela Stefan Henšoc na raspolaganju ima kompletan tim.

ŠVAJCARSKA 1 - 32. KOLO

Subota

Cirih - Jang Bojs 0:5 (0:2)

/Sulejmani 32, Nsame 42, 48, 59pen, Spilman 73/

Nedelja

16.00 (2,00) Lucern (3,35) Ksamaks (3,50)

16.00 (3,10) Servet (3,40) Bazel (2,30)

16.00 (2,50) Sion (3,25) Lugano (2,90)

16.00 (4,90) Tun (4,00) Sankt Galen (1,67)

**kvote su podložne promenama




tagovi

Sent GalenBazelŠvajcarska 1SionKsamaks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara