Jang Bojs rastrgao Cirihovu decu i vratio se na prvo mesto: Sulejmani daje i asistira

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.07.20. | 22:15

Večeras se raduju navijači Partizana – 5:0

Ovakav ishod se dao naslutiti posle saznanja da će Cirih, zbog pandemije virusa korona, igrati sa podmlađenim timom. Jang Bojs takav poklon nije želeo da ispusti iz ruku. Ili nije mogao. Furioznom igrom tim iz Berna (5:0) vratio se na lidersku poziciju prvenstva Švajcarske četiri kola pre kraja, i stavio pod pritisak Sankt Galen koji će sutra da gostuje Tunu. Mnogo puta smo već napisali da Partizan priželjkuje titulu Jang Bojsa zbog povlašćenog statusa u plej-ofu Lige Evrope, dok se Zvezda nada drugačijem ishodu.

Kao duel petaka i osmaka, takav utisak se stekao o meču između Ciriha i Jang Bojsa. Zvezdin rival iz kvalifikacija nije imao milosti za podmlađeni Cirihov tim. Bio je brutalan o čemu svedoči statistika. Jang Bojs je čak 16 puta šutnuo ka golu rivala u prvom poluvremenu.

Izabrane vesti

Cirih je nekako do 33. minuta, ali se onda samoubio. Poslednja linija domaćina je praktično poklonila loptu Nsameu koji je krenuo ka golu, a zatim poslužio Sulejmanija za laganu egzekuciju. Povremeni reprezentativac Srbije se na taj način donekle iskupio za promašeni penal protiv Bazela.

Skoro identičan pogodak viđen je u zaostavnom vremenu prvog poluvremena. Opet je odbrana Ciriha kardinalno pogrešila i dozvolila rivalu da preseče povratnu loptu. A to se ozbiljnim i iskusnim ekipama ne dešava. Ovoga puta Nsame je bio strelac.

Sjajno je odigrao večerašnji meč Nsame i za 17 minuta postigao het- trik. Dobar deo zasluga ide na adresu Sulejmanija koji je u 47. minutu perfektno centrirao iz kornera. Još jedan gol Nsame je postigao iz penala.

Jang Bojs je iskoristio priliku da popravi gol razliku, što ije nevažno. Upravo će taj paramter odlučivati o šampionu Švajcarske u slučaju da tim iz Berna bude poravnat sa Sankt Galenom... Ali do tada i jedni i drugi imaju mnogo iskušenja. 



tagovi

Jang BojsMiralem Sulejmani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara