Džoel Kembel (©AFP)
Džoel Kembel (©AFP)

Šampion nikako da upali motore

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.02.21. | 23:16

Meksička Klausura: Leon, najbolji tim Aperture prošle godine, loše počeo novo prvenstvo, a sledi teško gostovanje u Tihuani

Prošle sezone dominantni, ove katastrofalni. Šta se dešava s Leonom na startu nove sezone u Meksiku? Šampion Aperture je krajem prošle godine ubedljivo stigao do krune u Meksiku, prve posle Klausure 2014. godine. U velikom finalu četa trenera Ignasija Ambriza je bila bolja od Unam Pumasa ukupnim rezultatom 3:1 u dvomeču. I u ligaškom delu sezone Lavovi su bili najbolji.

U novom prvenstvu samo četiri boda posle četiri kola i tek 15. mesto. Ipak, još je rano za zaključke, ima još šanse da se propušteno nadoknadi. U prošlom kolu Leon je poražen na svom terenu od probuđene Gvadalahare sa 3:1.

Izabrane vesti

Šampion Leon je prošlog meseca ostao bez Peruanca Viktora Akunje koji je pojačao Ameriku iz Meksiko Sitija za 3.500.000 evra, ali je za 4.500.000 šampion Meksika doveo krilnog napadača, Čileanca Viktora Davilju iz Pačuke. On je postigao već dva gola za novi tim i počeo da otplaćuje uloženi novac. On igra u špicu zajedno sa Kostarikancem Džoelom Kembelom, nekadašnjim fudbalerom Arsenala.

Leon noćas (04.05) gostuje Tihuani koja je, uz Monterej i Santos Lagunu, jedina ekipa bez poraza posle pet kola šampionata Sombrerosa. Domaći tim predvodi odlični strelac Fidel Martinez. Ekvadorac je postigao četiri od šest pogodaka svog tima u Klausuri. Ima jedan gol manje od prvog strelca prvenstva, Argentinca Aleksisa Kanelja, napadača Toluke.

Prošle sezone Leon je na svom terenu pobedio Tihuanu sa 2:1. Šampion tradicionalno dobro prolazi protiv narednog rivala. Pobedio je na četiri vezane utakmice, a na svim tim mečevima dolazila je kombinacija GG3+. Tihuana protiv Leona čeka na pobedu više od dve godine. Poslednji put je slavila 21. januara 2019. godine, kada je u gostima dobila sa 1:0.

Domaćin na svom stadionu ove sezone ima pobedu i remi, dok je Leon na jedinom gostovanju ove sezone poražen od vicešampiona sveta Tigresa (0:2). Andre Pjer Žinjak i drugovi u četvrtak su poraženi u katarskom Al Rijadu od Bajerna (0:1) u meču za titulu na Svetskom klupskom prvenstvu.

Sistem takmičenje u ovogodišnjoj Klausuri je isti kao u Aperturi. Igraće se jednokružni sistem takmičenje, 17 kola, a onda najboljih 12 ekipa nastavljaju takmičenje u plej-ofu. Prvenstvo je planiramo da se završi 30. maja.


tagovi

MeksikoMeksiko 1LeonPueblaHerez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara