Slavlje fudbalera Leona (©Reuters)
Slavlje fudbalera Leona (©Reuters)

Leonu kruna u Meksiku (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.12.20. | 06:55

U revanšu plej-ofa Aperture pao Unam Pumas sa 2:0

Najbolji tim u ligaškom delu sezone je bio pravi kada je bilo najpotrebnije, u plej-ofu. Leon je osmi put u istoriji stigao do krune u Meksiku, prve posle Klausure 2014. godine. U velikom finalu Aperture četa trenera Ignasija Ambriza je bila bolja od Unan Pumasa ukupnim rezultatom 3:1.

U prvom meču na stadionu Asteka u Meksiko Sitiju nije bilo pobednika – 1:1. Domaćinu je zbog boljeg plasmana u prvom delu šampionata odgovarao i iks, ali nije bilo nikakve dileme. Leon je pobedio u revanšu sa 2:0 (1:0) i pokazao da mu trenutno nema premca u Meksiku. U ligaškom delu sezone je imao osam bodova prednosti u odnosu na rivala u finalu doigravanja.

Izabrane vesti

U revanšu u izjednačenom meču, gosti nisu iskoristili svoje šanse, Leon jeste. Iz četiri pokušaja u okvir gola, dva puta su bili precizni domaći fudbaleri. Već u 12. minutu, Argentinac Emanuel Giljoti je dobio upotrebljivu loptu od Navara. Iskosa sa desne strane je šutirao, golmanu Pumasa Alfredu Talaveri, reprezentativcu Meksika, lopta je prošla kroz ruke i završila u mreži.

U nastavku, gosti su preuzeli inicijativu, imali veći posed lopte, ali nisu uspevali da probiju odbranu Leona. Domaćin je opasno pretio iz kontri. Posle greške gostiju, mat iz dva poteza u 84. minutu. Kapiten Montes je kao na tacni dao loptu Kolumbijcu Morenu Beriju, koji je fintom izbacio jednog defanzivca Unama i rutinski povećao prednost Leona. Tada je bilo sve jasno – Sombrerosi imaju novog šampiona Aperture.

Prošle sezone dominirao je Monterej, a sada lovorike idu Leonu, timu iz istoimenog grada. Gosti iz prestonice su napravili čudo u polufinalu kada su nadoknadili četiri gola minusa protiv gradskog rivala Kruz Azula, ali su stali na poslednjem stepeniku.

Posle meča usledilo je slavlje na ulicama Leona.



tagovi

PumasLeonMeksikoMeksiko 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara