Fudbaleri Mamelodija u žutim dresovima (©Reuters)
Fudbaleri Mamelodija u žutim dresovima (©Reuters)

Šampionska granitna odbrana: Ko će prvi da načne Mamelodijevu mrežu?

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.10.21. | 10:21

Najbolji tim Južne Afrike na šest mečeva nove sezone nije primio gol. Tim iz Pretorije gostuje u Durbanu u sedmom kolu prvenstva

Pretprošle sezone Mamelodi je vodio ljutu bitku za krunu sa Kajzer Čifsima, prošle se prošetao do krune, a ako je suditi po prvih šest kola novog šampionata Južne Afrike očekuje se dominacija tima iz Pretorije.

Na šest utakmica mreža najboljeg tima ove države se nije zatresla. Mamelodi je ostvario pet pobeda, jednom igrao nerešeno, a za 540 minuta, mreža čuvara mreže iz Ugande Denisa Masinde Onjanga se nije zatresla. Šampion je postigao 11 golova. U sedmom kolu Premijer lige Južne Afrike, tim iz Pretorije danas (15.30) gostuje Golden Erouzu, ekipi iz Durbana koji je na sedmom mestu sa devet bodova.

Izabrane vesti

15.30: (3,70) Golden Erouz (3,20) Mamelodi (2,20)

Mamelodiju je u prvm planu nedeljni revanš meč plej-ofa za plasman u Ligu šampiona Afrike protiv Manijeme. U prvom meču u Demokratskoj Republici Kongo bilo je 2:2, pa bi revanš u Pretoriji trebalo da bude formalnost za najbolji tim Južne Afrike. Prošle nedelje u listu strelaca prvi put u novom klubu upisao se i Slovak Pavol Safranko, letošnje pojačanje iz rumunskog Sepsija. On je za obeštećenje od 700.000 evra stigao u Pretoriju. Trebalo mu je vremna za privikavanje na fudbal u Africi, ali u meču protiv Svelouza konačno je zatresao mrežu.

__________________________

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

__________________________

Mamelodiju bi ove sezone najveći rival za titulu trebalo da bude Supersport koji ima samo bod manje. Timovi iz Johanezburga, Orlando i Kajzer lošu su startovali u novom prvenstvu.

17.30: (3,10) Maricburg (2,85) Orlando Pajrats (2,45)

Mamelodi je proteklom šampionatu osvojio četiri boda protiv Golden Erouza. U Pretoriji je bio ubedljivih – 3:0, dok je u Durbanu bilo bez pobednika (1:1). Kada igraju ovi timovi ne dolazi veliki broj golova. Na četiri od pet duela bilo je 0-2 pogodaka. Tim iz Pretorije je odigrao samo dva meča u gostima u ovom prvenstvu. Dobio je u derbiju Orlando u Johanezburgu sa 2:0, dok je protiv Čibe bilo bez pogodaka.

U drugom meču dana, Orlando gostuje Maricburgu (17.30). Domaćin je u seriji od dva poraza. Tim iz Johanezburga nije poražen u gostima ove sezone. Pobedio je jednom, a dva puta je odigrao bez pobednika.

JUŽNA AFRIKA – 7. KOLO

Utorak

Marumo – Rojal AM 2:2 (0:0)

TS Galaks – Amazulu 0:1 (0:0)

Sreda

15.30: (3,70) Golden Erouz (3,20) Mamelodi (2,20)

17.30: (3,10) Maricburg (2,85) Orlando Pajrats (2,45)

***kvote su podložne promenama



tagovi

AfrikaJužna AfrikaJužna Afrika 1Mamelodi SandaunsMaricburgOrlando Pajrets

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara