Renato Sančez (AFP)
Renato Sančez (AFP)

Sančez rekao "da" Milanu i prihvatio 3.000.000 godišnje, komplikacije sa Botmanom

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.06.22. | 01:34

Na Milanovoj upravi ostaje da se dogovori sa Lilom oko obeštećenja za Portugalca

Milanov sportski sektor radi punom parom. Renato Sančez je dao potvrdan odgovor operativcima šampiona Italije Paolu Maldiniju i Frederiku Masari i pristao na platu od 3.000.000 evra, tako da je zamena za Frenka Kesija koji ovog leta napušta San Siro kao slobodan igrač, maltene pred vratima. Rosonerima ostaje da ispregovaraju finalno obeštećenje sa Lilom, a procenjuje se da će ono iznositi između 18.000.000 i 20.000.000 evra.

Prema pisanju transfer gurua Đanluke di Marcija, reprezentativac Portugalije bi već do kraja nedelje mogao da bude ozvaničen kao Milanovo prvo pojačanje za sezonu 2022/23. Inače, nekadašnji fudbaler Benfike, Bajerna i Svonsija je kraj maja meseca iskoristio za posetu prestonici mode u cilju da dobije prvi kontakt sa gradom u kojem će u nastavku karijere igrati fudbal.

Izabrane vesti

Biće to odlična kupovina italijanskog giganta imajući u vidu da je na pragu potpisivanja fudbaler tržišne vrednosti 28.000.000 evra, a da će ga Milan platiti desetak miliona manje. Jedan od razloga je to što mu ugovor ističe leta 2023. godine i što Lil koristi poslednju šansu da zaradi ozbiljniji novac na igraču kojeg je pre tri godine platio minhenskom Bajernu 20.000.000 evra.

Međutim, da li će Rosoneri uspeti da dobiju željeni paket od prošlogodišnjeg šampiona Francuske i dalje je vrlo nezivesno. Dok se Sančezov transfer više ne dovodi u pitanje, postoje komplikacije u slučaju Sven Botman. Holanđanin je uz osmeh na licu pre dva dana poručio da pregovorio napreduju i da će sve biti jasno do početka priprema. Međutim, nije bio deciciran o kakvim se pregovorima radi, a sada Di Marico tvrdi Milan ne može da odgovori zahtevima Lilla koji se kreću između 40.000.000 i 45.000.000.

Botman je blindiran ugovorom do 2025. godine, kao levonogi 22-godišnjak jedan je od poželjnijih štopera Evrope, a osim Milana koji ne želi da odustane i traži finansijski model koji bi zadovoljio Doge, interesantan je Njukaslu, Mančester Junajtedu, pa i Totenhemu, premda Pevcima nije u vrhu liste želja.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022Transferi uživoRenato SančesSven Botmanac milanMilan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara