Kristijan Bolanos (©Reuters)
Kristijan Bolanos (©Reuters)

Saprisa upisala 37. zvezdicu, Meksikanac Areola tragičar Alahuelensea

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.12.21. | 02:31

Najtrofejniji tim u Kostariki posle Klausure osvojio i Aperturu. U revanšu u Alahueleu odograo bez golova, pa je odbranio prednost od 2:1 iz prvog meča

Godina na izmaku u Kostariki protekla je u vladavini Deportivo Saprise. Najtrofejniji klub u Kostariki osvojio je Klausuru u prvom delu sezone, a da je najbolji tim ove države Srednje Amerike sa oko 5.000.000 stanovnika potvrdio je u u Klausuri.

U revanšu finalu plej-ofa prvenstva Kostarike, Saprisa je u odigrala bez glova u Alahueleu protiv Alahuelensea što je bilo dovoljno za 37. titulu. U prvom meču, Saprisa je bila bolja, slavila je sa 2:1, pa se oktiila novom krunom, drugom ove godine.

Izabrane vesti

Domaćin je bio bolji u revanšu na stadion Alehandro Morero Sota, ali nije uspeo da postigne toliko željeni pogodak koji bi doneo krunu Brajanu Ruizu i drugovima.

Tragičar meča bio je meksički veteran Danijel Areola koji je du finišu prvog poluvremena promašio jedanaesterac. Ovaj defanzivac je već drugu sezonu u Kostariki, a pre toga je branio, boje Pueble, Atlasa i Pačuke.

Kristijan Bolanos i drugovi uglavnom su se orijentisali na čuvanje svog gola i na kraju su uspeli da stignu do cilja. Titula je u trofejnim vitrinama Saprise. Najpoznatiji igrač Alehuelensea i jedan od najboljih igrača ove zemlje u poslednjih desetak godina, Brajan Ruiz, igrao je tek u poslednjih 25 minuta. Zamenio je Borhesa, ali nekadašnjii as Tventea, lisabonskog Sportinga, Fulama i Santosa nije uspeo da poveže redove svog tima. Junak meč bio je golman Saprise Aron Kruz koji je odbranio nekoliko zicera domaćim fudbalerima.

--------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

-----------------------------------------------

KOSTARIKA 1 – FINALE PLEJ-OFA (REVANŠ)

Ponedeljak

Alahuelense – Deportivo Saprisa 0:0 /prvi meč: 1:2/



tagovi

Deportivo SaprisaAlahuelenseKostarikaKostarika 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara