Dragan Šarac (©MN Press)
Dragan Šarac (©MN Press)

Šarac pred baraž: Da budemo jači od problema

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.05.23. | 13:08

Radnički sutra gostuje Inđiji bez mnogo kažnjenih i povređenih igrača

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Niša)

Neplanirano se produžila sezona za fudbalere Radničkog. Ali, sami su za to krivi, a to je i najmanji problem u odnosu na opasnost koja sada visi nad glavom, jer Nišlije su na ivici ambisa u borbi za opstanak u eliti.

Izabrane vesti

Sledi dvomeč baraža sa Inđijom, koja je u dijametralno suprotnom momentumu. Pet kola pre kraja, bila je na poslednjem, osmom mestu plej-ofa Mozzart Bet Prve lige, niko je nije video u doigravanju za ulazak u viši rang, ali je ligu okončala sa 10 bodova u poslednja četiri kola, savladavši tri prvoplasirane ekipe na tabeli u toj seriji.

Na drugoj strani, Nišlije nisu iskoristile dve meč-lopte za opstanak i sada će jedva sastaviti 11 za startnu postavu za sutrašnje gostovanje, zbog brojnih povreda i kartona. Članovi omladinskog pogona trenirali su poslednja dva dana sa prvim timom i neki od njihj ravnopravno će konkurisati za nastup na prvoj utakmici protiv Inđije.

„U veoma smo delikatnoj situaciji. Zbog žutih kartona ne mogu da igraju Petrov i Varga, Povređeni su Jamkam, Frej, Stefan Marjanović, Maka Gaku... Šta drugo da kažem osim da će momci koji budu istrčali na teren morati da pruže maksimum, kako bismo ostvarili pozitivan rezultat pred revanš u Nišu“, istakao je Dragan Šarac, na pres konferenciji na Čairu.

Upitan da analizira rivala koji mu do pre tri dana verovatno nije bio ni u podsvesti, šef stručnog štaba Nišlija je rekao:

„Verovatno da neka razlika u kvalitetu između superligaša i prvoligaša postoji, ali o njoj u ovom momentu ne možemo da pričamo, jer mi smo desetkovani, a, na kraju, doveli smo sebe u situaciju da igramo dve utakmice od nule, biti ili ne biti, a tu je sve moguće. Mnogo smo šansi prokockali, mnogo dobijenog prosuli, toliko penala skrivili, kartona dobili, ali ne vredi vrćati se u prošlost. Inđija je furiozno završila svoje prvenstvo, kod kuće su posebno uspešni, dobri su na lopti, imaju tehnički obučene igrače, a predvodi ih upravo nekadašnji špic Radničkog Slaviša Stojanović, jedan prekaljeni gol igrač, na koga moramo obratiti posebnu pažnju“, naglasio je Šarac.

Utakmica u Inđiji igra se u sredu od 15.55 časova, a sudiće je Dejan Trifković. Dva sata kasnije počinje duel Grafičara i Radnika na stadionu Voždovca u Beogradu. Revanši su predviđeni za nedelju, a pravilo gola u gostima ne važi.



tagovi

Dragan ŠaracRadnički NišFK Inđija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara