(©Starsport)
(©Starsport)

Sarajevo zvalo Marka Nikolića

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.12.22. | 19:35

Do dogovora nije došlo

Od odlaska iz moskovske Lokomtoive Marko Nikolić je slobodan strelac na tržištu, ali ne trči za bilo kakvom ponudom.

Odbio je Nikolić letos poziv Partizana, imao je ponude ponovo iz Rusije, međutim, još je na produženom odmoru. A, poslednji poziv koji je dobio bio je iz – Sarajeva.

Izabrane vesti

Bosanski velikan traži novog trenera, a ideja mu je bila da proba sa ponudom Marku Nikoliću. Informaciju je potvrdila direktorka kluba Ajla Alimanović, ali je istovremeno istakla da do dogovora nije došlo.

Otvoreno ću reći s kim smo sve razgovarali. Jedan od prvih bio je Marko Nikolić, ali to nije realno. Razgovarali smo s Markom i zaključak je da je on veliki trener u usponu svoje internacionalne karijere. Targetira na “lige petice” i takav je profil trenera da ga interesuje samo progres u karijeri i osvajanje titula s velikim evropskim klubovima“, ispričala je Ajla za bosanski SC Sport.

Sarajevo je nastavilo sa potragom za novim trenerom.

"Dalje smo razgovarali i s gospodinom Mehom Kodrom. On je vrhunski trener i stručnjak, ali nije želeo da dođe u istu situaciju u kojoj je ranije bio u Sarajevu i mi to poštujemo. Čovek je u realnosti oteran nakon šest mjeseci i mislim 17 utakmica. Opekao se i ne želi opet sebe da dovede u istu situaciju”.

Bilo je još onih koji nisu prihvatili poziv Sarajeva.

Razgovarali smo i s Robertom Prosinečkim, ali njegova vizija i kako on vidi klub se nije uklapala s našom vizijom. Ostvarili smo kontakte i s određenim brojem hrvatskih trenera, ali svako od njih ima svoju priču, vlastite ciljeve i teško je u BiH ligu dovesti takva imena koja su dokazana u jačim ligama od naše. Kada razgovaramo o domaćim trenerima, oni imaju veliku prednost“, istakla je direktorka bordo kluba.

 


tagovi

Marko NikolićFK Sarajevo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara