Sat koji otkucava i predugih 48 dana bez postignutog gola - Ohi danas mora da proradi

Vreme čitanja: 4min | sub. 07.05.22. | 11:17

Norvežanin na delu mora da pokaže da je u stanju da izdrži pritisak u crveno-belom dresu

Šest golova na prvih sedam utakmica u Superligi, a onda post koji nije svojstven za Ohija Omoidžuanfa, napadača koji je duže od godinu dana u kontinuitetu tresao protivničke mreže. Norvežanin je poslednji gol u crveno-belom dresu postigao u pobedi nad Kolubarom na stadionu Rajko Mitić 20. marta, a onda je usledila atipična negativna serija bivšeg igrača Malmea od 48 dana bez postignutog gola ili čak sedam utakmica, uključujući i četvrtfinale Kupa Srbije protiv TSC-a.

Ohi je u međuvremenu ostao i bez mesta u startnih 11, ali će danas protiv Radničkog iz Niša (17.00, TV Arena Sport Premium) ponovo od starta biti na terenu pošto Milan Pavkov odrađuje suspenziju zbog četiri žuta kartona. Nije potrebno pominjati koliko je večerašnji meč bitan za norveškog golgetera, koji ima priliku da na delu pokaže da je trenutno najbolji izbor Dejana Stankovića za startnu "devetku".

Izabrane vesti

Ohiju se u prethodnom periodu, a najviše u 167. večitom derbiju, zameralo što ga nije bilo dovoljno u igri Crvene zvezde. Posle nekoliko propuštenih situacija u okršajima sa Rendžersom, bio je najslabiji akter utakmice sa Partizanom. Potom je ostao bez pozicije startera, a zatim nije uspeo da ni da iskoristi minute koje je dobijao od Stankovića u drugim poluvremenima superligaških mečeva.

U poslednje vreme u sportskom sektoru Crvene zvezde preovladavalo je mišljenje da je srpskom šampionu potreban napadač drugačijeg profila, znatno pokretljiviji od Ohija, koji će biti od veće koristi timu u jakim evropskim mečevima. U međuvremenu osvanule su i vesti za Đorđa Despotovića i Artjoma Dzjubu, a ostaje da se vidi da li će u igru uskočiti još neko golgetersko ime. Sve to samo pokazuje da je Ohi ozbiljno istrošio svoje kredite u crveno-belom dresu, da mu sat ozbiljno otkucava i da ekspresno mora da pokaže da je kadar da nosi golgeterski pritisak u Crvenoj zvezdi. I to ne samo u finišu borbe za šampionsku titulu, već pre svega u predstojećim evropskim kvalifikacijama, gde će crveno-beli imati poprilično otvoren put i ozbiljne ambicije na putu ka Ligi šampiona

Crvena zvezda u poslednja dva meseca generalno ima problema sa efikasnošću svojih golgetera, pošto ni Milan Pavkov nije bio previše raspucan. Snažni golgeter iz Begeča baš kao i Ohi, nije postigao gol tokom čitavog aprila, ali je uspeo da prekine post u Novom Sadu protiv Vojvodine. Ipak, Pavkov je imao nešto nešto više uticaja na Zvezdinu igru u proteklom periodu, odvlačivši pažnju svojim čuvarima što je omogućavalo ostalim igračima iz navale da postižu golove. Tu se pre svega misli na Mohameda el Fardu Bena i Aleksandra Kataija, koji su značajno popravili golgeterski učinak.

"Pričamo svaki dan. Uglavnom, kada je to stranac, gledaš da priđeš drugačije. Da vidiš da li se adaptirao na sve što ga okružuje ovde kod nas. Ohi je inteligentan momak i pravi profesionalac. Nema nikakvih spoljnih problema. Jednostavno je takav momenat. Verujem da će on izaći iz toga, i da će što pre postići pogodak koji će mu vratiti samopouzdanje. Pavkov je to uradio u Novom Sadu. Dao je jedan bitan gol za ekipu, bitan gol za nas, a pogotovo za njega. Žao mi je što će ovu utakmicu preskočiti zbog žutih kartona, ali mi verujemo u sve igrače. Možda nekada špic ne postigne gol, ali odradi dosta „prljavog“ posla, da naši ofanzivni vezni poput Kataija i Bena mogu da se upišu u strelce. Tako da, imamo jedan sklop napadača koji podeli odgovornost i obaveze. Siguran sam da će Ohi postići gol", rekao je Stanković, koji je na treninzima posebnu pažnju posvetio upravo Ohiju i Pavkovu, kako bih im pomogao da prevaziđu trenutnu krizu efikasnosti.

(1,07) Crvena zvezda (13,0) Radnički Niš (25,0)

Katai ne samo da je ponovo počeo da trese protivničke mreže, već je ponovo ušao u otvorenu bitku sa Rikardom Gomešom za najboljeg strelca Superlige. Prekid Ohijeve crne serije možda u ovom trenutku deluje kao prioritet, ali Katai je definitivno bio najzaslužniji što su crveno-beli nakon bledog izdanja u derbiju sa Partizanom uspeli da se vrate na pobednički kolosek i započnu novu seriju pobeda. Crvena zvezda je protiv Vojvodine u Novom Sadu bila prinuđena da prvi put ove sezone nastupi bez Mirka Ivanića u timu, koji je imao lakšu povredu mišića, pa je ostao na klupi za rezervne igrače. Odlični vezista iz Bačkog Jarka odradio je jučerašnji trening sa ekipom, pa je izvesno da će dobiti minute protiv Radničkog.

Ovo će biti 119 međusobni mel dve ekipe. Crvena zvezda ima 80 pobeda, 22 utakmice su završene nerešenim rezultatom, dok je Radnički 17 puta izlazio kao pobednik uz ukupnu gol razliku od 245:86 u korist našeg tima.

CRVENA ZVEZDA - RADNIČKI NIŠ

(17.00, TV ARENA SPORT PREMIUM)

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Milan Stefanović

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan - Gajić, Eraković, Dragović, Rodić - Sanogo, Kanga - Ben, Katai, Ivanić - Ohi.

RADČNIČKI NIŠ (4-2-3-1): Dujmović - Aksentijević, Jamkam, Savić, Stanković - Mesarović, Tomić, Mićibući - Mitrović.

SUPERLIGA - 5. KOLO

Petak

TSC - Napredak 2:0 (0:0)

/Mirčevski 58, Banjac 59/

Subota

14.00: (1,12) Partizan (9,00) Vojvodina (20,0)

17.00: (1,10) Crvena zvezda (11,0) Radnički Niš (19,0)

Ponedeljak

17.30: Čukarički - Voždovac

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Ohi OmoidžuanfoMilan Pavkov

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara