Foto: Ettifaq
Foto: Ettifaq

Saudijci još nisu završili: Mali Liverpul u Al Etifaku, i Vajnaldum stigao kod Džerarda

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.09.23. | 00:53

Uskoro bi put Bliskog Istoka mogli i Marko Verati i Janik Fereira Karasko

Što su pazarili ovog leta, pazarili su. Prvog septembra fudbalska pijaca se zatvorila za pet najvećih evropskih liga i sve do naredne kalendarske godine neće se otvarati. Međutim, u Saudijskoj Arabiji prelazni rok još traje i tamošnji timovi nisu završili sa formiranjem ekipa. Al Etifak nije, što potvrđuje i najnovija vest da je klub iz Damama ozvaničio dolazak još jednog u nizu novih fudbalera.

Dupli razlog za slavlje imaju navijači Al Etifaka. Posle pobede nad Damakom (3:1), klub je predstavio novo zvučno pojačanje – Žoržinja Vajnalduma. Rešio je saudijski klub da u Damamu oformi mali Liverpul. Prvo je za trenera angažovao legendu Redsa Stivena Džerarda, potom i doskorašnjeg kapitena engleskog kluba Džordana Hendersona, evo sada i Vajnalduma.

Izabrane vesti

Holandski vezista je sa velikim uspehom nosio dres Liverpula pet godina, da bi leta 2021. godine kao slobodan igrač napustio Enfild i potpisao za Pari Sen Žermen. Tako se pak nije usrećio, u prvoj sezoni uglavnom je ulazio sa klupe, potom je naredne godine na pozajmici u Romi doživeo tešku povredu, a kada se vratio na Park prinčeva su mu saopštili da na njega ne računaju. Javio se Al Etifak, platio 8.000.000 evra i sa 32-godišnjim vezistom potpisao ugovor na tri sezone.

Pored Vajnalduma i Hendersona, Al Etifak je ovog leta doveo još Džeka Hendrija iz Klub Briža i Musu Dembelea iz Liona. Dakle, "samo" četiri pojačanja iz Evrope što znači da bi moglo da ih bude još. Vremena još ima, jer prema zvaničnim podacima FIFA prelazni rok u Saudijskoj Arabiji traje do 20. septembra, što bi mogao da bude ozbiljan problem za velike evropske klubove. Upozorio je na to i trener Liverpula Jirgen Klop.

"Nije dobro – vlasti bi trebalo da jasno stave do znanja da ako želite da budete deo sistema morate da poslujete u isto vreme kao i svi ostali", rekao je nemački stručnjak. Njemu nikako neće biti svejedno budući da se prethodnih dana Al Itihad ozbiljno nameračio na Mohameda Salaha i ne treba isključivati mogućnost da će se u naredne dve i po nedelje ponovo vratiti sa novom ponudom za egipatskog fudbalera. U međuvremenu Al Itihad je po saznanju Fabricija Romana ponudio Serhiju Ramosu, koji već ima ponudu Galatasaraja, dvogodišnji ugovor sa mogućnošću raskida saradnje.

Janik Fereira Karasko takođe bi mogao da završi u Arabiji. Al Šabab je navodno sa Atletikom već dogovorio 15.000.000 evra vredan transfer belgijskog krila, a da je Belgijanac na izlaznim vratima potvrdio je i Dijego Simeone.

"Volim Janika, uvek je davao sve od sebe i ja sam mu zahvalan. Osetio je potrebu da ode, nije zvanično, ali ako je tačno, srešćemo se u Rijadu na kafi jer mi je stalo do njega", rekao je Čolo na današnjoj konferenciji za medije pred utakmicu sa Seviljom za koju Karaska nije uvrstio u tim.

Put Bliskog Istoka vrlo verovatno će i Marko Verati. Ne doduše u Saudijsku Arabiju, već u Katar. Italijan je u odmakloj fazi pregovora sa tamošnjim Al Arabijem. Al Hilal ga je takođe hteo, ali je Pari Sen Žermen odbio dve ponude saudijskog kluba. Na Parki prinčeva gotovo izvesno neće ostati, jer nije deo novog projekta pariskog kluba.


tagovi

Žoržinjo VajnaldumAl ItifakTransferiLetnji prelazni rok 2023Janik FereiraMarko Verati

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara