Mohamed Salah (Reuters)
Mohamed Salah (Reuters)

Sudar imperija: Saudijci udarili na Engleze i Amere, ruše svetski rekord za Salaha!

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.09.23. | 19:32

Ne prihvataju „ne“ kao odgovor

Ludnica poslednjeg dana prelaznog roka bi večeras mogla donese svetski rekord u visini transfera!

Saudijci su doputuvali u London pre dva dana i ne prihvataju Liverpulopvo „ne“ kao odgovor za Mohameda Salaha!

Izabrane vesti

Al Itihad je u pitanju, klub koji je ovog leta već doveo Karima Benzemu, Engola Kantea, Žotu iz Seltika i Fabinja baš iz Liverpula. I koji ima još četiri slobodna mesta za strance za razliku od preostala tri rivala Al Ahlija, Al Hilala i Al Nasra koji su ispucali maksimum od osam stranaca. Al Itihadova delegacija je pre dva dana doputovala u London da završi konačnu ofanzivu na Salaha.

Celo leto je Egipćanin meta Saudijaca ali je priča baš počela da se zagreva poslednjih nedelja kada je Salah poslao signal da je spreman za selidbu u arapski svet gde važi za apsolutnog idola i zvezdu u rangu Mesija, Ronalda, Benzeme, Nejmara i ostalih...

Kada je dobila zeleno svetlo od igrača koji se nakon početnog odbijanja predomislio i pristao na ugovor vredan oko 200.000.000 evra po sezoni čime bi stao uz rame Ronaldu i Nejmaru kao najplaćenijima na svetu.

Kada su dobili „da“ od Salaha, Saudijci su se poslali visoku delegaciju u London sa narednom: Ne vraćajte se bez Salaha!

Sinoć je Al Itihad testirao Liverpul ponudom vrednom 117.000.000 evra fiksno i sa bonusima koji bi ceo transfer mogli da podignu na 175.000.000. Liverpulov direktor Majkl Gordon ih je odbio uz poruku da igrač nije na prodaju i da tu priču smatra završenom.

Ali nije ni prvi, ni poslednji koji je Saudijcima ovog leta rekao „ne“ pa na kraju popustio.

Kako javljaju ostrvski insajderi, Arapi ne odustaju večeras, a neće ni narednih dana. Spremna je nova ponuda vredna 200.000.000 funti! U prevodu: 233.000.000 evra što je novi svetski rekord u visini transfera. Nejma je do sada bio rekorder sa transferom od 222.000.000 evra iz Barselone u PSŽ. To je već ponuda koju američki valsnici na čelu Liverpula ne bi mogli da dobiju jer je ipak reč o igraču koji ima 31 goidinu i još dve godine ugovora. A evidentno je i da mu je prošao vrhunac karijere i da se nalazi u balgom padu.

Ponuda još nije zvanično poslata na Enfild ali se očekuje da se to desi večeras. Koliko god da je Jirgen Klop do sada bio protiv ovakvog transfera i koliko god je u problemu što ne može da dovede zamenu, teško da će njegov klub odbiti najskuplju prodaju u istoriji fudbala.

Čak i ako se to ne desi večeras, Saudijci će pokušati narednih dana jer prelazni rok kod njih traje do 20. septembra. Ne pitaju koliko košta. Pare nisu problem, para imaju da ni sami ne znaju koliko...


tagovi

Mohamed SalahLetnji prelazni rok 2023Al Itihad

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara