""
""

Saul Njigez potpisao na devet godina

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.07.17. | 13:04

Atletiko ne mora da brine, a može veoma dobro da zaradi, jer je otkupna klauzula skočila za petinu

Ne mogu da dovode novajlije, mogu da potpisuju one koji su im na raspolaganju. Tri sedmice pošto je prva zvezda tima Antoan Grizman produžio ugovor sa Atletikom do 2021, na novu vernost Madriđanima obavezao se i Saul Njigez.

Ono što je posebno zanimljivo je činjenica da centralni vezista nije overio saradnju na dodatnih godinu ili dve, kako to obično čine fudbaleri irači u ovakvim prilikama, već na čitavih devet godina. Jutro posle završetka Prvenstva Evrope mladih reprezentacija, gde je osvojio priznanje za najboljeg strelca turnira u Poljskoj (pet golova), Njigez je stavio potpis na ugovor kojim se obavezao da na novom stadionu Vana Metropilitano ostane do 30. juna 2026.

Izabrane vesti

Njegov prethodni ugovor, obnovljen prošlog maja, bio je oročen do leta 2021. Tad je izlazna klauzula povećana sa 45.000.000 na 80.000.000 evra. Zvanične potvrde Atletika ovoga puta nema, mada mediji u Španiji pretpostavljaju da je menadžer Žorž Mendeš svog klijenta „zaključao“ otkupnom cenom od ravno 100.000.000 evra.

Nema sumnje da je Atletiko dobio igrača za narednu deceniju, oko koga će trener Dijego Simeone formirati tim.
Veoma sam srećan. Atletiko je moja porodica i u ovom trenutku za mene nema boljeg mesta od ovoga. Kao i dosad, trudiću se da radom na terenu i opravdam poverenje čelnika. Želim ovom prilikom da zahvalim saigračima i ljudima iz stručnog štaba na svakodnevnoj brizi, jer su mi pomogli da postanem bolji igrač nego što sam bio“, izjavio je posle završenog posla Saul Njigez.


tagovi

ŠpanijaSaul NjigezPrimeranovi ugovorEvropaAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara