(©Reuters)
(©Reuters)

Savo objavio prvi spisak, nema Markovića ni Saničanina

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.09.23. | 14:10

Pozvano 27 igrača

Izabran je danas Savo Milošević za novog selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine, obratio se potom javnosti, a u isto vreme je objavio i svoj prvi spisak igrača na koje računa za prve dve utakmice.

Iako se kroz medije licitiralo sa raznim imenima sa prostora bivše Jugoslavije, ispostavilo se da na ovom spisku nema gotovo nijednog novog.

Izabrane vesti

Na Miloševićevom spisku nema kapitena Partizana Svetozara Markovića, za kojeg se govorilo da će dobiti poziv, ali nema ni drugog štopera crno-belih, dugogodišnjeg reprezentativca BiH Siniše Saničanina. Verovatno zbog vrlo male minutaže ove sezone u klubu iz Humske 1.

Selekciju BiH čekaju u oktobarskom ciklusu kvalifikacija mečevi sa Lihtenštajnom i Portugalijom, a objektivno, male su šanse da Zmajevi dograbe neku od prve dve pozicije i tako se direktno plasiraju na Evropsko prvenstvo.

„Ovde sam samo iz fudbalskog razloga i zato što iskreno verujem da ova ekipa može da konkuriše za mesto na Evropskom prvenstvu. Taj put će biti težak, trnovit, ali ima dovoljno kvaliteta. Verujem da to mogu da uradim, koliko god to zvučalo arogantno. Nismo odustali od kvalifikacija, ali moramo da budemo realni. Baraž se igra srcem, karakterom, borbom 90 minuta i spremnošću svakog igrača da da 100 odsto, pa 103 ili 105 odsto. Što se tiče kvalifikacija, to možemo da gledamo delom kao pripremne utakmice“, rekao je Milošević.

On je dodao da je i spisak igrača, s obzirom na cajtnot u kojem su bili, takav da je oslonjen uglavnom na proverene snage.

„Neću da lažem, da se foliram, većina igrača sa spiska je već bila ovde. Samo su ponovili pozive mojih prethodnika pa sam izrazio želju da spisak bude proširen, njih je 27. Neće svi moći da igraju, ali moći ću da stvorim neku sliku o većini igrača", dodao je Milošević.

Na spisku reprezentacije BiH su:

Golmani Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj, Kenan Pirić,

defanzivci Anel Ahmedhodžić, Adnan Kovačević, Adrian Leon Baršić, Sead Kolašinac, Amar Dedić, Jusuf Gazibegović, Dennis Hadžikadunić, Eldar Ćivić,

vezisti Amir Hadžiahmetović, Rade Krunić, Miralem Pjanić, Gojko Cimirot, Benjamin Tahirović, Miroslav Stevanović, Dal Varešanović, Almedin Ziljkić, Ivan Bašić, Amar Rahmanović,

napadači Edin Džeko, Ermedin Demirović, Smail Prevljak, Luka Menalo, Said Hamulić, Nemanja Bilbija.


tagovi

Savo MiloševićFudbalska reprezentacija BiH

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara