©Reuters
©Reuters

Savršen posao Sosijedada: Dortmund više nema opciju povratnog otkupa, Isak može da ide samo za 70.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | pon. 21.06.21. | 18:28

Sjajni švedski reprezentativac u potpunom vlasništvu kluba iz San Sebastijana

Real Sosijedad poslednjih godina impresionira izuzetno kvalitetnim poslovanjem na tržištu, a poslednji u nizu tiče se velike zvezde švedske reprezentacije Aleksandera Isaka. Dortmund je ostao bez klazule povratnog otkupa mladog napdača, što je potvrdio i direktor Milionera Mihael Cork.

Detalji dogovora između dve strane nisu poznati, Dortmund je prethodno imao opciju da vrati igrača za 30.000.000 evra, ali je Sosijedad to pravo uspeo da otkupi od Nemaca, pa je Isak sada u stopostotnom vlasništvu kluba iz San Sebastijana.

Izabrane vesti

"U principu smo sve dogovorili sa Sosijedadom da poništimo opciju otkupa. Detalje još treba razjasniti", rekao je Cork.

Sosijedad je Isaka doveo na leto 2019. godine iz Dortmunda za 15.000.000 evra, pa će sada biti u prilici da od eventualne prodaje igrača zaradi fantastičnih 70.000.000 evra, koliko iznosi izlazna klauzula za momka koji je već oduševio na Evropskom prvenstvu.

Ipak, Isakov uspon je krenuo još tokom prošle sezone. U Primeri je postigao 17 golova na 34 utakmice i tako došao do ogromnog samopouzdanja, što demonstrira i na aktuelnom turniru.

Isak je blistao u pobedi nad Slovačkom u drugom meču na Evropskom prvenstvu. Dovodio je do ludila protivničku odbranu i na kraju imao čak šest uspešnih driblinga, čime je došao na korak od učinka Tomasa Brolina, koji je imao jedan drbiling više u okršaju sa Danskom na Evropskom prvenstvu 1992. godine.


tagovi

Euro2020Aleksander Isakletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara