Savršeni marginalci

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.06.19. | 08:59

Deportivo iz La Korunje dočekuje Majorku u okvoru prvog meča finala baraža za popunu Primere (21.00)

Poslednjeg člana Primere za sezonu 2019/20. dobićemo posle dvomeča u finalu baraža u Segundi. Deportivo La Korunja, nekadašnji šampion Španije, odnosno Majorka, bivši finalista Kupa pobednika kupova, ranijih godina i decenija igrali su značajnu ulogu u španskom fudbalu. Već nekoliko sezona i jedni i drugi su na marginama (pre svega sastav sa Balearskih ostrva), a ishod ovog baraža mogao bi da im odredi dalju budućnost (21.00).

Deportivo je do finala stigao dvostrukom pobedom protiv Malage (4:2, 1:0), dok se Majorka namučila s Albaseteom. Posle 2:0 u prvoj utakmici u nedelju uveče tim sa Baleara imao je dosta sreće i izgubio samo 0:1.

Izabrane vesti

Zanimljivo da su Depor i Majorka završili kao peti i šesti ligaški deo takmičenja, odnosno da su u polufinalu izbacili bolje plasirane od sebe.

U finalnom okršaju ključ bi mogao da leži u činjenici da je Majorka jedan od najlošijih gostiju u celoj ligi. Recimo, ostvarila je jednak broj pobeda na strani, četiri, kao i Reus, ekipa koja je ispala iz lige kao poslednjeplasirana...

Ipak, konačan ishod je bolje izbeći i okrenuti se golovima, gde tradicija nameće 0-2 kao neku vrstu sigurice. Deportivo je na šest od sedam poslednjih utakmica odigrao u tom opsegu. Na pet prethodnih mečeva Majorke takođe je postignuto maksimalno dva pogotka. Ove sezone oba meča ovih rivala još manje efikasna. Na Rijazoru 1:0 za Depor, na Iberostaru 1:0 za Majorku.

BARAŽ ZA PRIMERU, PRVI MEČ

Četvrtak
21.00: (2,05) La Korunja (3,15) Majorka (4,00)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara