Lautaro i Barela (©AFP)
Lautaro i Barela (©AFP)

Sedam sati bez gola, pa petardom po Salernitani: Lautaro tri, Džeko dva pred meč istine na Enfildu

Vreme čitanja: 3min | pet. 04.03.22. | 22:36

Argentinac zatresao mrežu posle mesec dana i bes iskalio het-trikom, pobedu zaokružio napadač iz BiH

Odahnuo je crno-plavi deo Milana, Inter je uspeo da zaustavi slobodan pad i razbije Salernitanu (5:0), čime se vratio na vrh Serije A, uz bod prednosti u odnosu na Milan i Napoli. Simone Inzagi nije više imao kud nego da protiv najslabijeg kluba u prvenstvu odigra maksimalno ofanzivno kako bi pokušao da stabilizuje tim i povrati bar deo samopouzdanja pred meč istine na Enfildu u utorak. Izvedba je bila očekivana, mreža napunjena do vrha, Inter sada može da razmišlja o Liverpulu i kako da nadoknadi dva gola zaostatka.

Nema šampion Italije šta da izgubi na severu Ostrva. Ekipa Jirgena Klopa logično je apsolutni favorit posle rutinske pobede na stadionu Đuzepe Meaca pre dve sedmice, ali posle ovakvog izdanja protiv Salernitane sa nešto više optimizma može da se krene put grada Bitlsa...

Izabrane vesti

Uprkos najavama da će Simone Inzagi izvršiti određene promene u sastavu, od svega je samo Mateo Darmijan zaigrao od početka umesto Ivana Perišića. Očekivano, Nerazuri su igrali sa dva špica, Lautarom Martinezom i Edinom Džekom, koji su ovu utakmicu iskoristili da se raspucaju i prekinu više postova. Pre svega Interov koji je kroz Seriju A, Kup Italije i Ligu šampiona trajao preko sedam sati!

Interova kriza golova savršeno se ogledala kroz sve muke sa kojima se suočio Lautaro. Argentinac je bez pogotka bio preko mesec dana, a ako je negde mogao da traži izlaz iz dubioze, onda je to bio upravo ovaj meč. Bes je iskalio kroz het-trik, mada je imao nekoliko situacija da dođe i do pokera golova! Tek u nešto boljoj poziciji nalazio se do večeras Džeko, koji je pobedu zaokružio sa još dva gola.

Inzagi je večeras na delu mogao da vidi dva važna aspekta igre na koja bi mogao da se osloni u utorak. Prvo, Lautaro Martinez i Nikolo Barela savršeno su funkcionisali na terenu, a italijanski vezista bio je vezivno tkivo prva dva gola na utakmici i najodgovorniji za to što je njegov argentinski napadač počeo da hvata ritam. Za het-trik Lautaro je dobio asistenciju od Džeka. S druge strane ofanzivac iz Bosne i Hercegovine se večeras dobro snalazio sa loptama koje su dolazile sa bokovima. Povratak Robina Gosensa u startnu postavu obradovao je sve u klubu, a Denzel Damfriz je standardno poput turbo mašine kosio travu po desnom boku i razmontirao odbranu Salernitane.

Do 70. minuta bilo je sve rešeno, kasnije je Hoakin Korea mogao dodatno da uveća vođstvo, Gosens i Damfriz su bombardovali šesnaesterac gostiju, ali se rezultat nije menjao... Kasnije je Inzagi prošarao tim kako bi rasteretio nosioce igre, samo bez nekih bitnijih dešavanja na terenu. Inter je napravio dobar posao, ali šta to znači za utakmicu sa Liverpulom? Da Mohamed Salah nije pogodio za 2:0 u završnici, možda bi moglo da se ide na noge Redsima sa većim očekivanjima. Ovako, samo bi čudo moglo da spasi Intera debakla u ovom dvomeču. Jer, budimo realni, nije Salernitana baš rival za merenje veličine mišića.



SERIJA A - 28. KOLO

Petak

Inter - Salernitana 5:0 (2:0)

/Martinez 22, 40, 56, Džeko 64, 70/

Subota

15:00 (2,00) Udineze (3,50) Sampdorija (4,10)

18:00 (2,65) Roma (3,35) Atalanta (2,85)

21:00 (3,60) Kaljari (3,40) Lacio (2,20)

Nedelja

12:30 (2,50) Đenova (3,30) Empoli (2,85)

15:00 (2,85) Bolonja (3,15) Torino (2,75)

15:00 (2,05) Fjorentina (3,45) Verona (3,60)

15:00 (3,25) Venecija (3,50) Sasuolo (2,30)

18:00 (1,25) Juventus (5,80) Specija (12,00)

20:45 (2,25) Napoli (3,35) Milan (3,50)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

InterSalernitanaLautaro MartinezNikolo Barela

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara