Foto: AFP
Foto: AFP

Selektor Luksemburga poštuje Orlove: Moramo da budemo najbolji kako bismo imali šanse protiv Srbije

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.09.21. | 11:10

Gost Orlova osokoljen pobedom čeka duel kvalifikacija za Svetsko prvenstvo

Pobeda nad Irskom kojom je Luksemburg otvorio kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kataru predstavljala je idealan početak grupne faze za izabranike Luka Holca koji su se, posle poraza od Portugalije (1:3), već protiv Azerbejdžana vratili na pobednički kolosek (2:1).

Trijumf na novootvorenom nacionalnom stadionu stekao je eitet istorijskog i iz perspektive reprezentativaca Luksemburga podgrejao nadu da bi mogli ozbiljnije da se umešaju u borbu za bolji plasman.

Izabrane vesti

"Veoma sam zadovoljan pobedom nad Azerbejdžanom. Bili smo veoma jaki i dominantni u prvom poluvremenu, ali smo propustili priliku da postignemo treći gol. U nastavku, posle primljenog pogotka, bilo nam je očigledno veoma teško da se podignemo na emocionom planu. Uspeli smo u završnici utakmice da se vratimo u igru i trebalo je da još jednim pogotkom ranije razrešimo dileme. Bilo je fenomenalno kako nas je publika nosila, videti 2.000 ljudi, koliko je bilo dozvoljeno da prisustvuje, kako nas bodre je zaista sjajno", kazao je Luk Holc.

Motivisani drugom pobedom u tri kvalifikaciona susreta, fudbaleri Luksemburga dolaze na gostovanje Srbiji zakazano za sutra od 18 časova.

"Do sada smo uradili tri velike stvari. Sledeći težak zadatak očekuje nas u subotu protiv Srbije. Moramo da se pokažemo u najboljem svetlu da bismo imali šanse protiv takvih timova. Ne mogu mnogo da se rotiram, pa je važno da se igrači dobro oporave od utakmice sa Azerbejdžanom", rekao je selektor Luksemburga i dodao da Pinto, koji je povređen u prethodnom susretu verovatno neće doputovati u Srbiju.


tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeLuksemburgreprezentacija Luksemburga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara